Cât ar costa fotbalistul Gică Hagi dacă s-ar vinde în ziua de azi? Ilie Dumitrescu a făcut calculul pentru 2024

Gică Hagi a stat mulţi ani pe primul loc în topul celor mai scumpi fotbalişti vânduţi direct din România. În 1990, „Regele” ajungea la Real Madrid în schimbul sumei de 4 milioane de dolari.

Un jucător rar şi de geniu aşa cum a fost actualul patron de la Farul ar fi costat o adevărată avere şi în 2024. Ilie Dumitrescu a făcut raportul calitate-preţ pentru anul 2024 şi a ajuns la o concluzie.

Fotbalistul Hagi, estimat la 120 milioane de euro

Într-o eră în care sumele din fotbalul mondial au „explodat”, Gică Hagi s-ar fi înscris şi el în galeria jucătorilor care ar fi costat sute de milioane de euro.

„Ohoo.. 100 – 120 de milioane de euro era Hagi astăzi. Era ceva rar, special.

O spun pentru că într-un top al meu este Hagi, apoi las 10 locuri libere și puteți să începeți.

Cam ăsta e topul meu dintre toți cei alături de care am evoluat și pe care i-am văzut.

Pe Dobrin l-am văzut, era geniu. Dar e greu să pui.. să cântărești performanețele celor doi. Eu vorbesc despre perioada noastră, evident.

Mie mi-a plăcut și Marcel Răducanu și Anghel Iordănescu”, a spus Ilie Dumitrescu în podcastul lui Mihai Morar.

Hagi s-a „scăldat” în trofee

Gică Hagi, care a agăţat ghetele în cui în 2001, a cucerit şapte titluri de campion, trei în România și patru în Turcia, trei Cupe ale României, patru Supercupe ale Spaniei (două cu Real Madrid, două cu Barcelona), Cupa Turciei, Supercupa Turciei, Cupa UEFA cu Galatasaray şi două Supercupe ale Europei, cu Steaua și Galatasaray.

Pentru naţionala României are 125 de meciuri şi 35 de goluri. Deţine recordul de reuşite sub tricolor, la egalitate cu Adrian Mutu.

Ca antrenor, palmaresul lui Gică Hagi arată astfel: două titluri în SuperLigă, Cupa României și Supercupa României cu Farul și Cupa Turciei cu Galatasaray.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare