Care este cel mai vechi stadion din lume. Aici s-a jucat primul meci inter-cluburi

Englezii au inventat alfabetul fotbalului și tot ei au construit și primul stadion. „Sandygate Road” a fost ridicat în anul 1804 pentru meciuri cricket, dar a ajuns pe tărâmul „sportului rege”, după ce a găzduit prima întâlnire inter-cluburi, în anul 1960, în care s-au înfruntat Sheffield FC, cea mai veche echipă din lume și Hallam FC.

Care este cel mai vechi stadion din lume

Anul acesta împlinește respectabilă vârstă de 220 de ani, dar încă este în activitate. „Sandygate Road” este oficial „primul stadion din lume”, fapt recunoscut și de Cartea Recordurilor. Arena a fost construită în anul 1804 în cartierul Crosspool din Sheffield, South Yorkshire, Anglia și inițial a fost folosită pentru partide de cricket, sportul pe care britanicii l-au adulat cel mai mult până au prins gustul fotbalului. În anul 1860 a fost fondată echipa Hallam FC, care a început să joace aici partidele de pe teren propriu. Iar tot aici s-a desfășurat prima partidă inter-cluburi: Pe 26 decembrie 1860, Sheffield FC, cea mai veche echipă din lume, a înfruntat pe Hallam FC.

Citește și: Prima echipă de fotbal din lume. Are 166 de ani și joacă în liga a opta. Foto

Capacitatea stadionului este de 710 locuri, dintre care doar 250 sunt formate din scaune, iar Hallam FC nu a părăsit niciodată acest stabiliment. În cei 220 de ani de viață, arenă a fost renovată și modernizată de mai multe ori, dar de fiecare dată, constructorii au făcut eforturi să mențină aspectul și atmosfera istorică.

Echipa locală este alcătuită din jucători amatori și semi-profesioniști și evoluează în Northern Counties East Football League Premier Division care este echivalentul ligii a 9-a în România. Pentru a deveni membru cu drepturi depline al acestui club, un adult trebuie să plătească 15 lire sterline, taxă anuală. Cei care primesc această onoare au dreptul să voteze cel mai bun jucător al unui meci și pot oferi chiar sugestii, în încercarea de a oferi un plus în activitatea echipei. Asta alături de anumite discount-uri la barul clubului sau în comunitatea online.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare