Bogdan Lobonț, martorul unui eveniment extrem de emoționant pe „Anfield Road”! Sven-Goran Eriksson își va vedea visul împlinit, în ultimul său an de viață

Bogdan Lobonț are bucuria de a fi martorul unui eveniment extrem de emoționant pentru întreg fotbalul mondial, programat să se desfășoare sâmbătă după-amiază pe „Anfield Road”, legendarul stadion al lui Liverpool.

Așa cum se practică de obicei în ultimii ani în pauzele competiționale generate de meciurile echipelor naționale, și în această „fereastră” au fost organizate mai multe meciuri caritabile între echipe formate din legende ale diferitelor cluburi importante din Europa.

Bogdan Lobonț, martor la ieșirea lui Sven-Goran Eriksson din scena fotbalului mondial

Un astfel de joc a fost stabilit și între echipele de „old-boys” de la Liverpool și Ajax, iar Bogdan Lobonț, fostul portar al naționalei României și al „lăncierilor”, în prezent antrenor de portari la Rapid, a fost inclus în lotul grupării din Amsterdam.

Acest eveniment va marca un moment extrem de emoționant și de important în egală măsură. După cum se știe deja destul de bine, fostul mare antrenor suedez Sven-Goran Eriksson, în prezent în vârstă de 76 de ani, fost tehnician la echipe precum Benfica, AS Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio sau Manchester City, printre altele, dar și fost selecționer al naționalei Angliei, a fost diagnosticat în urmă cu câteva luni cu o formă foarte avansată de cancer și chiar el a anunțat la momentul respectiv că în principiu ar mai avea de trăit doar un an.

„Toată lumea înțelegea că am o boală gravă, toți au presupus că este vorba despre cancer și așa este, dar trebuie să lupt cât de mult pot.

Mai am de trăit un an, în cel mai rău caz ceva mai puțin, în cel mai bun caz mai mult. Nu poți fi sigur, așa că mai bine nu mă gândesc la asta. Poți să-ți păcălești creierul, să vezi aspectele pozitive, să nu te lași pradă adversității, să scoți ceva bun din tot ce se întâmplă.

Medicii nu știu de cât timp aveam cancerul, poate de o lună, poate de un an”, a spus Eriksson la începutul acestui an.

Fostul antrenor suedez mai are foarte puțin de trăit și a spus recent că marele său vis a fost mereu să antreneze Liverpool

Tot în acea perioadă, suedezul a mai spus și că marele vis al carierei sale de antrenor a fost dintotdeauna să ajungă la un moment să pregătească Liverpool. Iar „cormoranii” au decis să îi ofere, în mod simbolic, această oportunitate, la această partidă caritabilă cu legendele lui Ajax, fapt care, în mod evident, l-a făcut extrem de fericit pe Sven Goran Eriksson.

„De când eram antrenor, am visat mereu să o conduc pe Liverpool. Însă asta nu s-a întâmplat niciodată. A fost aproape o dată. Au fost numai niște discuții.

Acum, când mi-au propus, eu am crezut că este o glumă. Dar m-au contactat prin intermediul fiului meu, Johan. Bineînțeles că am acceptat. Este și un meci de caritate, ceea ce-l face mai frumos. Va fi grozav, abia aștept să vină meciul”, a fost mesajul transmis de suedez înaintea acestui eveniment.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare