Bătălie aprigă pentru cupele europene! FRF a anunțat ce cluburi au primit licența UEFA

Cupele europene reprezintă o miză uriașă pentru cluburile din România, întrucât sumele încasate de pe urma participării în cadrul competițiilor din fotbalul mare nu sunt de neglijat. Federația Română de Fotbal a anunțat lista echipelor care au primit licența UEFA pentru stagiunea următoare.

Trei formații care evoluează în play-out-ul din SuperLiga se numără printre cluburile în cauză, pe listă intrând și toate participantele din play-off.

Licența pentru cupele europene pune echipele din play-off pe jar!

După cum am precizat anterior, FCSB, Farul Constanța, Universitatea Craiova, CFR Cluj, Rapid și Sepsi OSK au luat licența care le permite să participe în competițiile europene intercluburi.

Federația Română de Fotbal s-a adresat și în legătură cu situația celor de la Corvinul Hunedoara, care cel puțin teoretic ar putea ajunge în cupele europene, întrucât joacă finala României contra Oțelului.

„Referitor la CS Corvinul 1921 Hunedoara, Administrația de licențiere nu poate oferi detalii la acest moment despre procesul de licențiere, deoarece procedurile extraordinare de licențiere sunt realizate de către UEFA. Conform Regulamentului de licențiere al UEFA, doar aceasta poate acorda o permisiune specială unui club pentru a intra în competițiile de club UEFA”, au transmis cei din cadrul FRF

Se dă o luptă strânsă pentru poziția a 2-a din SuperLiga. La acest moment, Farul Constanța (locul 2, 35p), Universitatea Craiova (locul 3, 34p) și CFR Cluj (locul 4, 34p) sunt echipele care se duelează pentru locul secund. FCSB este liderul detașat al campionatului, având nevoie de încă un punct pentru a obține titlul matematic.

Oțelul Galați poate ajunge în Europa League!

Gălățenii lui Dorinel Munteanu se află pe locul nouă în play-out-ul SuperLigii. Formația de pe poziția a patra din play-off nu va evolua în cupele europene, în timp ce locul trei se va duela cu Oțelul sau U Cluj într-un baraj pentru accederea în Europa.

Dacă cei de la Corvinul Hunedoara vor cuceri Cupa României, U Cluj, echipa de pe poziția a 10-a, va da piept cu Oțelul într-un baraj, după care învingătoarea va juca într-un alt baraj, cu gruparea care va termina actuala ediție pe locul 3 în play-off.

Dacă Oțelul își va adjudeca finala cu hunedorenii, Dorinel Munteanu va merge în Europa League, iar ardelenii lui Ioan Ovidiu Sabău vor disputa un baraj pentru accederea în faza preliminariilor Conference League.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare