Personajul misterios care a „împins” Corvinul Hunedoara până în finala Cupei României. A contribuit decisiv la performanța divizionarei B

Corvinul Hunedoara este surpriza frumoasă a fotbalului românesc, în acest sezon. Formaţia condusă de Florin Maxim s-a calificat în finala Cupei României, unde va întâlni Oţelul Galaţi.

Ultimul act al competiţiei knock-out se joacă la Sibiu, pe Stadionul Municipal, în data de 15 mai 2024.

Secretul succesului la Corvinul

Dan Coleșniuc, președintele celor de la Corvinul Hunedoara, a dezvăluit secretul succesului pe care l-au înregistrat hunedorenii în acest sezon: pregătirea fizică. Artizanul acestui aspect se numeşte Ojica Călin, preparatorul nostru fizic de la Corvinul.

„Ojica Călin este preparatorul nostru fizic, iar pregătirea am făcut-o în Antalya. Bineînțeles că au fost discuții că dacă suntem în divizia secundă nu putem să mergem prea mult în Antalya, dar prețurile au fost mai mici acolo ca în România. Am avut condiții care ne-au ajutat să facem performanță.

Toți de acolo știți ce înseamnă Antalya, nu se compara ca și condiții cu ce avem în România. Nu avem o sală de forță la stadion, nu avem chiar condiții bune pentru că stadionul trebuie renovat. Le-am pus la dispoziție tot ce ne-au cerut, au tot felul de aparate și lucrează în fiecare zi. Nu e Photoshop, în niciun caz, vă garantez.

Dar se lucrează bine de tot, să stai 85 de minute în teren și să nu faci o schimbare spune multe. Da, am avut în vestiar încercuită data de 15 mai, chiar ne-am gândit, dar cu modestie meci de meci am vorbit doar de faza următoare și niciodată de finală.

Stăm bine pe picioare, avem condiție fizică, avem un preparator care știe să-și facă treaba, avem un antrenor care știe să-i așeze în teren și îi mai avem și pe băieți, care sunt ascultători și foarte determinați. O să fie un meci spectaculos și eu cred că vom ridica nivelul spectacolului la nivel de Liga 1″, a spus Dan Coleșniuc la fanatik.

Florin Maxim anunță o nouă ”minune”

Florin Maxim (41 de ani) este convins că echipa sa își merită pe deplin locul în finala Cupei României. Antrenorul celor de la Corvinul vrea să producă marea surpriză și în finala competiției, de la Sibiu.

”Am muncit pentru a atinge acest obiectiv. Pentru unii poate a fost nerealist. Nu a fost simplu. Băieții au depus un efort fantastic. A fost un consum mare mental. Băieții își dădeau seama în ce moment se află. Și-au atins obiectivele prin muncă.

Noi suntem o echipă care a promovat din Liga 3 în Liga 2. Ei sunt jucători legitimați la FC Voluntari. Să dea Dumnezeu să marcăm și în finală. În fotbal se poate întâmpla orice. Nu s-a mai ținut cont la noi de fundaș lateral.

Ne-am meritat locul în finală. Mai avem o lună. E important pentru mine și pentru jucători. Mai avem de jucat într-o finală. Finalele nu se joacă, se câștigă!”, a declarat Florin Maxim.

Corvinul, U Cluj și Oțelul Galați se vor lupta pentru calificarea în preliminariile Europa League. Echipa care va câștiga Cupa va intra în primul tur al calificărilor.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare