Aproape de finalizare! După 5 ani, un nou oraș din România va avea un stadion modern și un posibil meci de deschidere cu FCSB

Lucrările la noul stadion din Alexandria sunt în plină desfășurare, iar autoritățile speră să finalizeze proiectul până la finalul anului 2024.

Noul stadion din Alexandria, aproape de finalizare

Chiar dacă, inițial, noua arenă trebuia să fie gata în toamna anului 2019, acest lucru nu s-a mai întâmplat și lucrările s-au prelungit mai mult decât s-ar fi așteptat cineva. Acum însă, Valentin Badea anunță că totul merge în direcția corectă, iar fostul atacant de la FCSB speră să-și aducă fosta formație în orașul natal pentru meciul de deschidere.

Vreau să ajut copiii din Alexandria și din județ să ajungă în prima ligă. Am vorbit cu dirigintele de șantier și mi-a spus că anul acesta va fi gata. S-au deblocat banii de la CNI. Sunt mulți oameni care lucrează și am speranțe că anul acesta se va încheia.

Chiar mi-aș dori un meci de deschidere cu Steaua (n.r. FCSB), o să-i propun asta domnului primar. Odată cu terminarea stadionului, poate se vor uni toți și vom avea și noi o echipă în Liga 1 pentru prima dată în istorie„, a spus Valentin Badea.

Stadionul pe care urmează să evolueze CSM Alexandria (aflată în Liga 3) va avea o capacitate de 5.500 de locuri, iar costul total al lucrărilor va fi de aproximativ 50 de milioane de lei, adică aproximativ 10 milioane de euro.

Stadion de 12 milioane de euro într-uun sat din România

Primarul comunei Șelimbăr a oferit ultimele detalii pe contul său de Facebook despre stadionul care ar urma să coste aproximativ 12 milioane de euro și o capacitate de 3.000 de locuri.

În acest sezon, CSC Șelimbăr, fosta echipă a lui Claudiu Niculescu, a încheiat pe locul 2 în Liga 2, însă nu a putut promova în SuperLiga din cauza formei de organizare a clubului.

Încă din anul 2022 am început demersurile pentru construcția unui nou stadion în satul Veștem! Acest proiect va fi realizat prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Noi ne vom ocupa de proiectare, iar CNI va executa propriu-zis construcția. Spre deosebire de alte proiecte, acest stadion va fi personalizat în funcție de necesitățile comunității noastre.

Ne dorim să avem un stadion conform cu standardele FIFA și UEFA, dar și o sală multifuncțională unde vom amenaja o sală de fitness cu acces gratuit pentru toți locuitorii comunei.

Suntem entuziasmați de acest proiect și de beneficiile pe care le va aduce comunității noastre”, a transmis Marius Grecu, primarul Șelimbărului, pe Facebook.

Noul stadion de la Selimbar / Foto: Facebook@Marius Grecu

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare