Apelul făcut de Dinamo după suspendarea de 4 etape a fost judecat! Ce a decis Comisia

Apelul făcut de Dinamo după suspendarea dictată inițial de Comisia de Disciplină ca urmare a acelor incidente petrecute înainte de startul meciului cu UTA, disputat recent pe arena „Arcul de Triumf” din Capitală, a fost judecat în cursul zilei de joi de către Comisia de Recurs din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Potrivit fanatik.ro, s-a decis amânarea pronunțării unui verdict în această speță până pe data de 9 aprilie, la ora 14:00. După cum se știe deja destul de bine, ambele cluburi implicate în acel eveniment au primit inițial o suspendare de 4 etape, care presupune disputarea fără spectatori a partidelor considerate pe teren propriu în acest interval, dar și amenzi în valoare de câte 100.000 de lei.

Comisia de Recurs din cadrul LPF a decis să amâne pentru data de 9 aprilie furnizarea unui verdict în speța care le privește pe Dinamo și UTA

Ulterior însă, „câinii” au primit acceptul de a organiza meciuri considerate acasă în prezența copiilor cu vârste de până la 14 ani, fapt care s-a petrecut deja în etapa trecută a play-out-ului din Superliga, când Dinamo a terminat la egalitate cu Petrolul, scor 1-1.

Dacă sancțiunea inițială va fi păstrată și în urma acestui termen setat de Comisia de Recurs, va însemna că dinamoviștii își vor disputa în absența spectatorilor adulți toate cele trei meciuri considerate pe teren propriu rămase de disputat din actualul sezon.

De asemenea, situația este destul de complicată din acest punct de vedere și pentru cei de la UTA, care însă, chiar și dacă s-ar menține decizia inițială, ar urma să mai poată organiza totuși un meci cu spectatori până la finalul acestei stagiuni, întrucât, spre deosebire de Dinamo, arădenii au avut de la început de disputat 5 meciuri în postură de gazde în acest play-out.

Evenimentele ulterioare incidentelor de pe „Arcul de Triumf” i-au determinat pe ultrașii dinamoviști și cei steliști să facă o alianță istorică

Pe lângă aceste sancțiuni de natură sportivă primite de cele două cluburi, au mai existat și alte repercusiuni după acel episod de pe „Arcul de Triumf”, îndreptate de această dată împotriva suporterilor care au participat la acele evenimente de pe gazon. Este vorba atât despre ultrași ai lui Dinamo, cât și despre ultrași ai Stelei, care au participat la acel meci din postura lor de „frați” ai celor de la UTA.

Fani din ambele tabere au fost audiați la scurt timp după producerea acelor fapte, motiv pentru peluzele rivale „Sud Dinamo” și Sud Steaua au decis să facă front comun împotriva a ceea ce ei cataloghează drept o nedreptate din partea autorităților statului român.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare