Andreea Ana s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024! Luptătoarea a făcut un Turneu Preolimpic perfect

Andreea Beatrice Ana (23 de ani) obținut o performanță deosebită, sâmbătă: s-a calificat la Jocurile Olimpice Olimpice de la Paris 2024!

Sportiva originară din Mangalia a obținut ”biletele” pentru Franța la Turneul Preolimpic European de lupte, desfășurat în aceste zile la Baku, în Azerbaidjan.

Andreea Ana s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris!

De-a lungul competiției, Ana a demonstrat un nivel de pregătire impresionant. A învins o serie de adversare redutabile la categoria 53 kilograme: în preliminarii a depășit-o pe Tatiana Debien din Franța, în sferturi a învins-o pe Veronika Rjabovolova din Macedonia de Nord, iar în semifinale a trecut de Annika Wendle din Germania, pe care a învins-o cu 5-4.

  • Andreea Ana este triplă campioană europeană la 55 kg, categorie neolimpică.
  • Luptătoarea a participat și la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, pe când avea doar 19 ani, însă a pierdut în primul tur, la bielorusa, Vanesa Kaladzinskaya.

Alți reprezentanți ai României în competiție nu au avut aceeași noroc. Ana Maria Pîrvu a fost învinsă de Gabija Dilyte din Lituania în categoria de 50 kg, sau Kateryna Zhydachevska, care a cedat în preliminarii în fața Sandrei Paruszewski din Germania în categoria de 57 kg.

Prin calificarea luptătoarei legitimate la CSA Steaua, delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Paris a crescut la 77 de sportivi.

Pentru luptătorii români, următoarea șansă de calificare la JO 2024 va fi la Turneul Preolimpic Mondial, programat între 9 și 12 mai la Istanbul.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare