„Amicul” lui Vladimir Putin se plânge că nu a fost lăsat să intre în România. „Nu le-a plăcut viza mea”. „Tancul rusesc” a ratat Campionatele Europene de Lupte

Abdulrashid Sadulaev, cel poreclit „Tancul rusesc”, a vorbit pentru prima oară despre momentul în care nu a fost lăsat să intre în România. Dublul campion olimpic la lupte a dat de înțeles că a ratat Campionatul European, găzduit de București, din cauza faptului că și-a manifestat în public susținerea pentru regimul condus de Valdimir Putin.

Abdulrashid Sadulaev, prima reacție după ce nu a fost lăsat să intre în România

Abdulrashid Sadulaev este convins că nu a fost lăsat să intre în România, din motive politice. Dublul campion olimpic la lupte este unul dintre susținătorii lui Vladimir Putin și a fost acum doi ani la un mitingul pro-război, după ce armata Federației Ruse a atacat Ucraina. Acum este convins că românii i-au plătit „o poliță”: a fost oprit la vamă și a ratat participarea la Campionatul European, găzduit de București, în perioada 12 – 18 februarie. „Tancul rusesc” a vorbit prima oară despre acest incident și a spus că este convins că nu a fost lăsat să iasă din aeroportul Otopeni din cauza unor ordine care au venit „de sus”.

„Din păcate, această ediție a Campionatelor Europene se va desfășura fără mine. Eram pregătit, dar, chiar la graniță, nu am fost lăsat să intru în România. Nu le-a plăcut viza mea! Nu înțeleg cum funcționează chestia asta.

În Spania, de unde am plecat spre București, n-am avut niciodată problemă, n-a fost nicio întrebare. Totul se face după bunul plac al celor de sus”, a scris sportivul, pe Instagram.

„Au avut îndoieli cu privire la persoana lui”

Președintele Federației de Lupte din Rusia a reacționat și el pe această temă, dar nu este clar dacă a vrut să liniștească situația sau să o agite. Mikhail Mamiashvili a afirmat că vameșii românii au avut dubii cu privire la identitatea sportivului.

„A zburat din Barcelona la București, dar în România vameșii nu l-au lăsat să intre în țară. Au avut îndoieli cu privire la persoana lui și i-au refuzat intrarea în țară. E greu de imaginat care e motivul”, a fost reacția lui Mikhail Mamiashvili.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare