Andrea Mandorlini rupe tăcerea, după plecarea de la CFR Cluj! Antrenorul italian nu s-a abținut și l-a luat peste picior pe Adrian Mutu

Andrea Mandorlini (63 de ani), fostul tehnician al „feroviarilor”, a ales să ofere primul interviu după plecarea de pe banca grupării ardelene patronate de Neluțu Varga.

Experimentatul antrenor și-a exprimat opinia cu privire la ceea ce ar fi putut realiza la Cluj, dacă șefii din Gruia nu ar fi dorit întreruperea colaborării. CFR a început sezonul recent încheiat cu Mandorlini la „cârmă”.

Andrea Mandorlini consideră că putea cuceri titlul alături de CFR

Tehnicianul cu aproximativ 400 de meciuri antrenate în primele două ligi ale fotbalului italian a discutat despre ce obiectiv i-a impus conducerea CFR-ului în momentul sosirii sale. De asemenea, a tratat și prestațiile echipei din perioada în care „Briliantul” Mutu era antrenor.

Andrea Mandorlini rămăsese în staff-ul clujenilor și după demiterea sa, pentru a putea rezolva problemele de ordin financiar dintre el și oficialii din Gruia.

Potrivit spuselor sale, ultima experiență de pe banca CFR-ului a fost una dură, în același timp benefică, iar relația sa cu cei din conducere a rămas una bună. De asemenea, Mandorlini și-a exprimat regretul față de plecarea lui Cristi Balaj, fostul președinte al ardelenilor.

„Ultimele luni au fost dificile pentru cineva ca mine, care este obișnuit să fie pe teren, dar asta mi-a permis să analizez ce s-a întâmplat, iar ceea ce s-a întâmplat este doar un alt drum dur, o altă experiență care nu a făcut altceva decât să-mi întărească motivația și certitudinile, că dacă faci o echipă corect structurată și organizată poți obține rezultate bune și asta am făcut.

(n.r. – dacă mai face parte din staff-ul lui CFR Cluj) Nu. (n.r. – motivul pentru care s-a aflat în staff ulterior demiterii) Am semnat un contract cu clubul până la închiderea unor situații nerezolvate.

Relația cu conducătorii a rămas bună, am colaborat și am avut relații normale, în acest moment nu am nicio relație cu conducerea clubului. Mi-a părut foarte rău să aflu că a plecat și președintele. Cristi Balaj este o persoană de mare caracter, un adevărat profesionist, ceea ce face din el un om sincer, cu o onestitate intelectuală greu de găsit”, a declarat Andrea Mandorlini, conform prosport.ro.

„Mă așteptam, era doar o chestiune de timp”

Reputatul antrenor italian a continuat. A ales să discute despre sentimentele care l-au încercat după meciul cu FC Botoșani, în urma căruia Neluțu Varga a decis să renunțe la el. Andrea Mandorlini a dezvăluit că a simțit apropierea momentului plecării sale.

Ulterior, acesta a scos la lumină obiectivul pe care CFR Cluj l-a avut la începutul stagiunii recent încheiate. Spre surprinderea tuturor, nu a fost vorba despre cucerirea titlului SuperLigii, ci despre obținerea unui loc de play-off. La final, Andrea Mandorlini a trimis „săgeți” către Adrian Mutu, cel care i-a luat locul pe banca ardelenilor.

(n.r. – dacă a fost dezamăgit de demitere) Nu… Nu am fost dezamăgit, mă așteptam. Era doar o chestiune de timp. Ceea ce ar fi trebuit să se întâmple după derby-ul cu U Cluj. Asta nu s-a întâmplat doar pentru că acel meci a fost câștigat cu 4-0. Era momentul potrivit să plec, eu și colaboratorul meu vorbisem despre asta.

Trebuia să anticipez ce se va întâmpla. În interviul de după meci exprimasem pozitivitatea victoriei, dar cu siguranță nu bucuria, fericirea, știind tot ceea ce ar fi trebuit să mi se întâmple. Și așa am rămas și pentru a nu șterge șase luni de muncă și a nu părăsi jucătorii pe care îi adusesem.

Nu am încercat să înțeleg chestiuni care țin de profesia mea. Eu, ca antrenor, aveam ca obiectiv să fiu în play-off.

„Totul era deja scris”

Personal, îmi propusesem să câștig tot ce se putea câștiga. Am pornit cu un lot de jucători care nu puteau avea nici un fel de performanță, am reușit să aduc jucători cu care în ianuarie eram pe locul 2 în clasament și era o Cupă pentru care să jucăm. La momentul împărțirii punctelor am fi avut toate șansele să câștigăm chiar și titlul.

Așa cum v-am mai spus o dată: totul era deja scris… Nu pot și nu vreau să îl judec pe Mutu, nu îl cunosc și nu îndrăznesc să judec ce a făcut și ce nu a făcut.

Citesc presa: eliminat din Cupă și în 3-4 meciuri s-a dus la 12 puncte de FCSB. Nu judec, citesc… Clubul a vrut un șoc la echipă. Cred că au fost mulțumiți”, a adăugat antrenorul, potrivit sursei menționate anterior.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare