Alex Chipciu le-a căzut victimă hackerilor. Cum a rămas căpitanul lui „U” Cluj fără o sumă importantă din conturi

Alexandru Chipciu, căpitanul celor de la Universitatea Cluj, a avut mare ghinion. El le-a căzut victimă hackerilor. A rămas fără bani în cont din cauza infractorilor cibernetici.

Suma este una importantă chiar şi pentru un fotbalist obişnuit să câştige sute de mii de euro, anual.

Hackerii l-au deposedat de 10.000 euro

Fostul jucător de la FCSB a fost deposedat de suma 10.000 de euro, în urma unei escrocherii online. Foarte probabil, cardul fotbalistului a fost clonat. Banca emitentă a fost nevoită să-l despăgubească pe fotbalist.

Chipciu susține că nu petrece mult timp în mediul online, iar atunci când o face „scopul” este unul clar: informare doar în anumite domenii: sănătate, sport, nutriție.

„Interesul meu în mediul online: mă uit doar la doctori, la subiecte anti-îmbătrânire, performanță, doar astea urmăresc.

Nu știu cine mă urmărește, am o adresă de Instagram, dar sunt paralel. Uneori, văd și poveștile altor oameni, însă nu pe toate.

Mi s-a întâmplat o dată cu cardul, din cont, cred că mi l-a clonat cineva…

Și mi-a luat din cont zece mii de euro. Da. Și m-a despăgubit banca”, a spus Alexandru Chipciu, pentru gsp.ro.

Cum previi fraudele bancare

Chiar dacă hackerii şi-au diversificat metodele de fraudă, există totuşi o serie de măsuri de precauţie pe care le poţi lua. Românii sunt sfătuiți să nu dezvăluie codul PIN al cardului, să nu introducă datele contului și ale cardului bancar pe site-uri neautorizate, să nu răspundă la mesaje de tip text(SMS)de la numere necunoscute, neoficiale, prin care li se cere accesarea unor linkuri.

În caz contrar, contul bancar poate fi fraudat.

De asemenea, utilizatorii de carduri bancare sunt sfătuiți să fie atenți cu privire la mesajele pe care le primesc din partea băncilor.

În cazul în care suntem informați despre presupuse probleme, date incorecte ale contului bancar, este bine să apelăm noi banca, pentru a ne asigura că am fost contactați în mod real de un angajat al acesteia.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare