Alexandru Chipciu, interviu spectaculos. „De câte ori nu am fost beat…”. Care este decizia pe care jucătorul lui U.Cluj o regretă cel mai mult

Alexandru Chipciu trăiește a doua tinerețe la Universitatea Cluj și nu este exclus ca Edi Iordănescu să-l testeze la meciurile amicale în care va pregăti cu naționala participarea la Campionatul European din Germania. Jucătorul de 34 de ani a acordat un interviu spectaculos în care a abordat și mai multe subiecte delicate. A recunoscut că și-a dat de multe ori „kilometrajul” peste cap, după ce a băut cam mult, dar a dezvăluit și care este decizia pe care o regretă cel mai mult.

Alexandru Chipciu, interviu sincer în care dezvăluit care este cel mai mare regret al carierei

Alexandru Chipciu este unul dintre cei mai importanți jucători din lotul lui Universitatea Cluj, alături de Dan Nistor. Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a știut să-i apese pe „butoane” și a jucat pe mai multe posturi, inclusiv cel de fundaș stânga, ceea ce ar putea să-i dea idei selecționerului Edi Iordănescu pentru că soluțiile din zona respectivă nu sunt deloc grozave. În acest sezon a jucat în 27 de partide și a marcat de șase ori, oferind și patru pase decisive. Au trecut aproape opt ani de când nu a mai atins astfel de borne, din perioada în care juca la Anderlecht.

Chipciu s-a simțit excelent în primul an în Belgia și regretă că s-a pripit și a decis să semneze cu CFR Cluj.

„Îmi mai bântuie în cap că am plecat prea repede de la Anderlecht. Prea ușor. Nu vedeam, parcă, magnitudinea clubului, am plecat un an împrumut la Sparta Praga. Acum, n-aș mai pleca așa repede”, a declarat Alexandru Chipciu, într-un interviu din gsp.ro.

Jucătorul de 34 de ani a câștigat cu Anderlecht un campionat și o SuperCupă.

„Am prins o perioadă când s-au schimbat trei președinți, antrenori pe bandă rulantă, apoi, când m-am întors din Cehia în Belgia, eram cel mai vechi din tot clubul, eu cu Kompany. N-am gestionat bine acea idee. Când eram mai tânăr, nu aveam mintea să mă calmez un pic și să analizez, dar asta e. Eu mereu îmi găsesc motivația, nu cad în partea aia, să cad”, a mai spus fotbalistul.

Citește și: Mihai Stoica, de-a dreptul nervos după U Cluj – FCSB

Alexandru Chipciu și „aventurile” bahice

Alexandru Chipciu a vorbit și despre problemele lui Cristi Tănase. Fostul lui coleg a fost surprins la volan, de polițiști, sub influența unor substanțe interzise, iar luna aceasta a fost filmat într-o stare deplorabilă, la ușa apartamentului. Îi lipsea un dinte, era plin de sânge și părea că nu știe unde se află.

„Nu că am fost coleg, am fost cel mai apropiat de el! Când eram la București, eram tineri amândoi, singuri, eram zi de zi împreună. Am vorbit cu el de ziua lui, deunăzi. La prima vedere, filmarea te tulbură, da. Dar faptul că a fost beat și a fost filmat… (râde)”, a mai spus fotbalistul.

Chipciu a încercat să minimalizeze incidentul cu Tănase și a spus că au fost multe momentele în care a pierdut șirul paharelor de alcool.

„De câte ori n-am fost și eu beat… Și-acum un an am fost la ziua nevesti-mii, cu Nistor, cu atâția, pe la Sighișoara. Dacă era cineva cu camera, ce naiba…??! Nu știu ce să zic, astea ar putea fi judecate de cineva care n-a băut niciodată sau care n-o să mai bea niciodată! Ăla, da, poate să vorbească, să zică.

Dar noi, ceilalți, n-avem cum judeca! (râde) Plus că portarii pe care i-am avut eu la București, la bloc, au fost mai buni. Am avut o relație fabuloasă cu ei, n-aveau cum să mă filmeze. Aveam un portar, pe vremea când eram la FCSB, care m-a scos dintr-o situație nasoală rău de tot”, a concluzionat fotbalistul.

Alexandru Chipciu a câștigat în carieră șapte titluri, trei cu FCSB, trei cu CFR Cluj, unul cu Anderlecht, două Cupe ale Ligii și Cupa cu FCSB, două Supercupe, cu FCSB și cu CFR și o Supercupă a Belgiei. În echipa națională a jucat de 47 de ori și a marcat de șase ori.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare