Acum doi ani marca pentru FCSB în cupele europene, iar acum a ajuns în liga a doua! Gigi Becali: „E cel mai bun din România”

În vârstă de 25 de ani, Andrei Cordea evoluează acum în Arabia Saudită, pentru formația Al-Tai.

Decăderea lui Andrei Cordea, ajuns în liga a doua din Arabia Saudită

Fosta echipă a lui Laurențiu Reghecampf a retrogradat la finalul sezonului în eșalonul secund, astfel că Andrei Cordea va face un pas în spate în sezonul următor. Considerat, la un moment dat, cel mai bun fotbalist din România de către Gigi Becali, fostul jucător al FCSB-ului a dispărut de pe radarul echipei naționale a României și nu s-a mai regăsit în ultimele luni în lotul lui Edi Iordănescu.

Andrei Cordea era pe val în urmă cu doi ani și părea de neoprit la FCSB. În cele din urmă, fotbalistul a fost cedat de Gigi Becali în Arabia Saudită, în schimbul sumei de 1.3 milioane de euro, chiar dacă afaceristul din Pipera cerea, la un moment dat, 5 milioane de euro.

„Pe Cordea au dat numai 2 milioane, du-te, mă, de aici. Pleacă, mă, de aici. E cel mai bun jucător din România, titularul echipei naţionale… dă 5 milioane, mă”, spunea Gigi Becali, în 2023, citat de As.ro.

Cel mai important gol al lui Andrei Cordea la FCSB a fost cel marcat în poarta celor de la West Ham United, în grupele Conference League.

Reghecampf, după plecarea de la Al-Tai: „Au făcut presiuni asupra mea”

În luna septembrie a anului 2023, Laurențiu Reghecampf alegea să plece de la Universitatea Craiova și să semneze cu Al-Tai. Antrenorul român nu a avut parcursul așteptat în Arabia Saudită, iar fosta sa echipă chiar a retrogradat în eșalonul secund.

La două luni de când a fost demis, Reghecampf a oferit un interviu și a ținut să-i critice pe foștii săi conducători, care au fost surprinși în anumite meciuri că îi dădeau indicații din tribune antrenorului român.

”Toți cei de pe marginea terenului încearcă să dea instrucțiuni antrenorului în timpul meciului. Cel mai tare a vorbit Turki Al-Dubaan, dar nu l-am ascultat și nu i-am dat atenție și am gestionat strategia așa cum am crezut că este mai bine.

Am avut mai multe întâlniri cu președintele și vicepreședintele și le-am explicat punctul meu de vedere și convingerile mele, dar au continuat și au făcut presiuni asupra mea pentru a introduce anumiți jucători în echipă. Dar eu am refuzat să fac acest lucru”, a declarat Reghecampf, pentru presa din Arabia Saudită.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare