A refuzat naţionala României, iar acum „străluceşte” în La Liga. Theo Corbeanu a marcat în meciul cu Villareal

Theo Corbeanu (21 de ani) s-a transferat definitiv de la Wolverhampton la Granada, în această iarnă. Echipa andaluză a plătit 1,5 milioane de euro pentru el.

Acum, jucătorul care a refuzat naționala României ca să reprezinte Canada a reușit primul său gol în La Liga, în disputa pierdută de Granada cu Villarreal, scor 1-5.

A finalizat o acţiune frumoasă

Introdus în repriza a doua în locul lui Hongla, Corbeanu a finalizat o acțiune frumoasă și a stabilit scorul final. A preluat o minge în marginea careului mic, apoi a şutat cu sete.

A fost primul lui gol în campionatul Spaniei, după ce a jucat 28 de minute şi cu Las Palmas.

Cine este Theo Corbeanu?

Theo Corbeanu s-a născut în Canada, din părinți români, emigrați în Țara Frunzei de Arțar în 1999. El a jucat 2 ani la juniorii „tricolori”, între 2017 și 2019.

Dar a ales în cele din urmă naționala țării natale, pentru care a bifat 7 apariții și două goluri. Canadienii au o generație foarte bună, condusă de Alphonso Davies (Bayern, 23 de ani) și Jonathan David (Lille, 24).

Fotbalistul cu origini româneşti a mai evoluat în carieră în Anglia în diviziile inferioare, la Sheffield Wednesday, Blackpool, Milton Keynes Dons, și în Germania, la Arminia Bielefeld, în 2. Bundesliga.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare