Nadia Comăneci mai dă o dată computerul „peste cap”, după ce a luat nota 10 la Montreal: „Puteam executa mai bine exercițiul”

Nadia Comăneci (62 de ani) va rămâne în istorie drept „Zeiţa de la Montreal”, unde, în 1976, a luat nota 10, la vârsta de 14 ani. Minunea a avut loc pe 18 iulie 1976, în timpul JO de la Montreal, în proba de paralele.

A fost notată cu 1.00, după o prestație excelentă, deoarece computerul de notare nu era programat să afișeze nota 10.

Nadia crede că era loc de mai bine

În total, la Montreal, Nadia a primit de șapte ori nota 10. Comăneci mărturisește însă că exercițiul cu care a obținut prima sa notă de 10 de la acea ediție a Jocurilor Olimpice a fost planul ei „de rezervă”.

Planul iniţial, cu care plecase de acasă, a fost pus în primejdie de o mică accidentare la gleznă, cu care se alesese la încălzire.

„Nota 10 m-a pus în lumina reflectoarelor, pentru că nimeni nu știa de mine până nu am luat 10. Asta i-a făcut pe oameni să se întrebe cine este, de unde vin, ce este România…. (n.r. – În zilele noastre, acea notă de 10 ar mai fi posibilă?) Nu compar vremurile, pentru că ceea ce făceam atunci era la vremea ei, și comparând cu acum… Nu, prefer să nu o compar. Este istorie, face parte din sport.

Aș fi putut face mai bine. Dar, la acel moment, ceea ce am făcut eu era mult mai bun decât ceea ce făceau toate celelalte și am făcut niște elemente pe care nimeni nu le-a făcut înainte. Perfecțiunea înseamnă să fii cel mai bun într-un anume moment. Dar, odată ce am făcut asta, toată lumea și-a dorit să fiu și mai bună”, le-a transmis Nadia Comăneci jurnaliştilor de la AS.

O susţine pe Simona Halep

Nadia Comăneci a vorbit cu spaniolii şi despre cazul de dopaj al Simonei Halep.

„Îmi pare foarte rău pentru ceea ce i s-a întâmplat, pentru că a fost suspendată mult, foarte mult timp. Sunt fericită că a câștigat această luptă, pentru că ceea ce i s-a întâmplat a fost o contaminare.

Nu este ușor să se întoarcă după atât de mult timp în afara terenului. Așa că îi doresc tot binele și sper să o văd jucând”, a mai zis Nadia.

Simona Halep şi-a amânat din nou revenirea pe terenul de tenis. A jucat un singur meci în acest an, după ce a scăpat de suspendare, cel cu Paula Badosa de la Miami Open 2024, pe care l-a pierdut.

Jucătoarea noastră primise un wild-card pentru Madrid Open 2024, dar a anunţat în ultima clipă că nu va participa din cauza stării fizice.

Nadia vrea medalii la JO Paris 2024

Nadia Comăneci îşi doreşte medalii la gimnastică la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

„Echipa s-a calificat și mă bucur că vor participa la Olimpiadă. Ce am văzut la generația de astăzi este că ele sunt foarte competitive și își doresc foarte mult un rezultat bun. Rămâne de văzut ce se întâmplă.

Potențialul, pe hârtie, îl cunoaștem. Depinde cum se vor prezenta în calificări. O să am ocazia să le văd și o să o văd pe Sabrina în zilele următoare. Sper să fie bine. Dacă vorbești de toate sporturile, da, cu siguranță.

În gimnastică nu știu. Eu cred că la bârnă am avea posibilitatea să ajungem cel puțin până în finală. Voi fi acolo, voi reuși să particip și să văd câteva sporturi, prioritar gimnastică. Am câteva ore de când am revenit în țară”, a mai spus Nadia Comăneci.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare