Au apărut imaginile ce scot adevărul la suprafaţă. Scandalul a scindat Planeta în două. A fost sau nu gol în Real Madrid – Barcelona?

El Clasico, cel mai urmărit derby al Panetei, s-a încheiat, duminică seară, cu victoria lui Real Madrid, 3-2, în faţa Barcelonei. Partida a fost presărată şi cu faze controversate de arbitraj.

Cea mai dificilă decizie pe care a trebuit s-o ia brigada de arbitri a fost când Lamine Yamal a reluat cu călcâiul o centrare venită din corner, iar mingea a fost respinsă de Andriy Lunin din apropierea liniei porții.

Canal Plus a „disecat” imaginile

Prima ligă din Spania nu beneficiază de tehnologia de linia porţii. „Goal line” este sistemul prin care arbitrul este avertizat, printr-o brăţară montată la mână, dacă mingea a trecut dincolo de linia porţii.

Astfel, în absenţa acestei tehnologii, arbitrii au încercat să se descurce cu VAR. Până la urmă, au luat decizia că n-a fost gol, dar cei de la Barcelona au contestat îndelung verdictul.

Cu ajutorul tehnologiei video însă, Canal Plus a arătat că, de fapt, mingea nu a trecut cu toată circumferința de linia porții, iar decizia arbitrilor a fost cea corectă.

Imaginile furnizate de tehnologia 3D arată că balonul nu a trecut cu întreaga circumferință linia porții. Sursa foto: „X” Canal Plus

Xavi a răbufnit la adresa arbitrilor

Catalanii au condus de două ori, dar au fost de fiecare dată egalați la foarte scurt timp, iar lovitura de grație a fost aplicată de Jude Bellingham în primul minut al prelungirilor partidei.

În urma acestui rezultat (3-2 pentru madrileni), Real Madrid s-a distanțat la 11 puncte față de Barcelona în fruntea clasamentului din La Liga, cu 6 runde rămase de disputat.

Xavi Hernanez, antrenorul Barcelonei, este convins că echipa sa a fost dezavantajată de arbitraj.

„Toată lumea a văzut-o. Nu trebuie să mai spun nimic. Mă poate afecta pe mine și imaginea mea. Analizați-o voi înșivă. Dacă vom juca din nou, vom câștiga acest meci. Acest Clasico face parte din procesul de construcție și de învățare prin care trece clubul acum. Am jucat mai bine decât Madrid, dar am pierdut.

Nu vreau să tac. Este o rușine. Sentimentul meu este unul de nedreptate maximă. Nu a fost corect. Nu pot să păcălesc pe nimeni, cu atât mai puțin pe fani. Este evident.

M-ați întrebat despre arbitru înainte de meci și v-am spus că sper să treacă neobservat și să se descurce bine. Ei bine, nici una din cele două. Este păcat.

Dacă vrem să avem cel mai bun campionat din lume, trebuie să folosim tehnologia. Au fost situații nefavorabile pentru noi și altele pe care nu le puteam controla, precum cele de arbitraj. Încerc să nu-i înșel pe fani și să fiu sincer. Am meritat să câștigăm”, a spus Xavi.

Şi Ter Stegen a acuzat arbitrajul

Marc-Andre ter Stegen, antrenorul catalanilor, este revoltat că spaniolii nu au adus în campionatul lor tehnlogia „goal line”.

„Nu îmi găsesc cuvintele să explic ce s-a întâmplat pe linia porții. E păcat pentru fotbalul mondial. Lumea asta învârte mulți bani, dar nu pentru ceea ce este important. Îmi lipsesc cuvintele.

Nu înțeleg de ce nu pot exista bani pentru a implementa tehnologia pe care o au alte ligi? Lucas Vazquez a fost inteligent la faza penalty-ului, a încercat să-l caute”, a spus portarul german.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare