Topul celor mai bine plătiți sportivi din lume în 2023. Cristiano Ronaldo este „la ani lumină” de Lionel Messi

Sportul continuă să-i răsplătească regește pe cei care reușesc performanțe și care sunt modele pentru fanii din lumea întreagă. Jurnaliștii de la Sportico au calculat că primele o sută de nume din acest domeniu au câștigat sume fabuloase doar din premii și bonusuri: 4,2 miliarde de dolari. Cristiano Ronaldo este liderul detașat al acestui top, iar rivalul Lionel Messi este la mare distanță.

Cristiano Ronaldo, sportivul cu care a câștigat cei mai mulți bani în anul 2023

Cristiano Ronaldo este sportivul care a câștigat cei mai mulți bani anul trecut. Aceasta este concluzia la care au ajuns jurnaliștii de la Sportico, după ce au analizat cei mai cunoscuți o sută de sportivi din 25 de țări. Nu s-au complicat prea tare cu aceste calcule, dar au aflat că sportivii din top 100 au câștigat 4,2 miliarde de dolari doar din salarii, prime și bonusuri. Aici se mai adaugă încă 1,2 miliarde care le-au ajuns în conturi din reclame, evenimente și mesaje bănoase pe rețelele sociale.

Clasamentul celor mai bine plătiți sportivi din lume este dominat de Cristiano Ronaldo. Starul portughez are un salariu fabulos la Al Nassr, 200 de milioane de dolari pe an, la care se adaugă încă 60 de milioane de dolari pe care îi câștigă din publicitate. Atacantul de 38 de ani are contracte doar cu firme mari, iar în portofoliul lui se găsesc branduri precum Nike, Herbalife, Armani, Tag Heuer, DAZN, PokerStars sau Binance. Asta ca să nu mai vorbim că o postare pe contul lui de Instagram costă aproape 2,4 milioane de dolari, potrivit Hopper HQ. Dar este adevărat că mesajul ajunge la peste 622 de milioane de urmăritori.

Cristiano Ronaldo l-a depășit detașat la câștiguri pe Lionel Messi

În topul celor mai bine plătiți sportivi, locul doi este ocupat de Jon Rahm, un jucător profesionist de golf, care câștigă 203 de milioane de euro. Poziția a treia este ocupată de Lionel Messi, starul lui Inter Miami având un contract anual de „doar” 65 de milioane de dolari, în timp ce sponsori precum Apple și Adidas contribuie cu încă 65 de milioane. Asta înseamnă un total de aproape 130 de milioane de dolari, cu 145 de milioane mai puțin decât marele său rival, Cristiano Ronaldo. Este adevărat că lucrurile ar fi stat diferit dacă argentinianul ar fi acceptat oferta de la Al Hilal.

În topul primilor 10 sportivi care obțin sume importante din salarii și contracte de publicitate, se mai regăsesc nume precum LeBron James, Kylian Mbappe, Neymar, Stephen Curry, Giannis Antetokounmpo, Kevin Durant și Patrick Mahomes.

Baschetbalistul american al echipei Lakers, LeBron James, câștigă anual 125,7 milioane de dolari, în timp ce fotbalistul lui PSG, Kylian Mbappe, încasează 125 de milioane de dolari pe an. Neymar, după transferul la Al-Hilal, primește 121 de milioane de dolari pe an, deși este accidentat de mai bine de trei luni. În clasament se mai regăsesc și alte nume importante din sport, printre care Karim Benzema, cu un salariu de 78 de milioane de dolari primit la Al-Ittihad, Max Verstappen, Red Bull Racing, cu 75 de milioane de dolari sau starul lui Manchester City, Erling Haaland, care câștigă 63 de milioane de dolari pe sezon.

Jurnaliștii au remarcat că în primii o sută de clasați nu se află nicio femeie. Jucătoarea de tenis Coco Gauff a fost cea mai bine plătită sportivă anul trecut, cu 22,7 milioane de dolari.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare