„Câinii” au prins avânt după două victorii. Andrei Nicolescu vrea să câștige play-out-ul: „Va fi fără surprize pentru noi”

„Câinii” au prins avânt după două victorii la rând în Superliga, 2-0 în deplasare cu Farul și 3-1 la București cu Oțelul, iar administratorul special Andrei Nicolescu susține că echipa antrenată de Zeljko Kopic ar avea șanse chiar să câștige play-out-ul în această ediție de campionat.

Planul ar fi ca formația alb-roșie să termine prima fază a competiției la 8 puncte de echipa aflată atunci pe locul 7, astfel încât după înjumătățire să mai rămână doar 4 puncte, cu toate cele 9 meciuri din play-out rămase de disputat.

„Câinii” au prins avânt și își propun să câștige play-out-ul în acest sezon de Superliga

În prezent, poziția a șaptea este ocupată de Hermannstadt, grupare care deține 34 de puncte după cele 26 de etape scurse din acest sezon regulat, deci diferența față de echipa lui Kopic, care are 22 de puncte, este acum de 12 puncte. În condițiile în care au mai rămas de disputat 4 runde până la intrarea în faza finală a campionatului, iar Dinamo a dat semne clare de revenire în ultimele două jocuri, se poate spune că dezideratul anunțat de Andrei Nicolescu nu ar părea chiar imposibil de atins.

De asemenea, cu aceeași ocazie, administratorul special al „câinilor” a dat detalii și despre modul cum a decurs procesul de „recrutare” a lui Zeljko Kopic și a vorbit și despre intenția de a aduce un director sportiv în club în viitorul apropiat.

„(n.r. despre Kopic) A fost alegerea noastră, eu am intrat în contact cu el. Pentru noi este un profesionist adevărat, bine conectat la nivel european. A demonstrat în experiența anterioară că este capabil într-o situație dificilă să creeze o echipă competitivă. Sunt ore întregi în care am stat de vorbă. Când l-am abordat prima dată nu știa (n.r. nimic despre Dinamo). Chiar am fost impresionat, că a doua zi avea deja toate detaliile despre club.

Dinamo se află în căutarea unui director sportiv în această perioadă

Am fost și ironizat, că s-a spus că am fost foarte ușor impresionat de asta. Din momentul ăla am discutat despre situație și despre ce putem face pe termen scurt, mediu și evident că am discutat și despre ce putem face pe termen lung. Pentru anul viitor, să creăm o echipă competitivă și să ne putem bate la play-off. Cu siguranță, dar noi nu suntem în zona asta, excludem varianta asta (n.r. cea a unei eventuale retrogradări în acest sezon), e o formă de teamă, de renunțare și am declarat că nu renunțăm. Dinamo nu renuntă, ați văzut clar chestia asta.

Situația este că într-adevăr căutăm (n.r. un director sportiv), dar din păcate, în România cel puțin, noțiunea asta de director sportiv este înțeleasă diferit de la club la club, de la om la om. Avem niște discuții, încercăm să luăm cele mai bune decizii, așa cum am încercat de fiecare dată.

Cine va fi pe locul 7 la acel moment și dacă vor fi 8 puncte, adică 4 puncte după înjumătățire, cred că play-out-ul va fi fără surprize pentru noi”, a spus Andrei Nicolescu, la Digi Sport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare