EXCLUSIV | Bombă în Liga 1: Boloni, înapoi în România! ”Suntem cu ochii pe el! Găsim noi o soluție”

Laszlo Boloni (70 de ani) ar putea reveni în România, la 23 de ani după ultima experiență în fotbalul nostru. Laszlo Dioszegi a recunoscut pentru sportpesurse că este cu ochii pe idolul copilăriei sale. Patronul lui Sepsi a declarat în exclusivitate pentru publicația noastră că va găsi o soluție pentru ca fostul mare mijlocaș al naționalei să fie integrat în structura clubului său.

Sepsi este la un singur punct de playoff, dar ultimele rezultate au agitat apele la Sfântu Gheorghe. Bernd Storck a bifat trei eșecuri la rând, iar neamțul a intrat deja în vizorul patronului. ”Toată lumea e supărată”, recunoaște Dioszegi. Cu toate acestea, omul de afaceri spune pentru sportpesurse că nu se pune problema demiterii tehnicianului.

Bombă în Liga 1: Boloni, înapoi în România

Cu sau fără Bernd Storck pe banca echipei, Sepsi ar putea da marea lovitură a sezonului. Laszlo Boloni nu se simte deloc bine pe banca lui Metz, în ciuda remizei cu Marseille, 0-0, din ultima etapa a Ligue 1.

Cele șapte eșecuri consecutive i-ar putea fi fatale în cazul unui nou pas greșit cu Montpellier, o rivală în lupta pentru supraviețuire.

Contactat de sportpesurse, Dioszegi a recunoscut că este cu ochii pe fostul mare internațional al României, pe care l-ar dori în conducerea clubului.

”(Vă spune ceva declarația asta: Târgu Mureș este mai aproape de Sepsi decât de București? n.r.) Boloni a zis foarte clar că nu vine ca antrenor în România. Poate vine ca director sportiv, poate ca director general.

Găsim noi o soluție, dacă asta e, dar nu vine ca antrenor și nici nu vrem. Dar dacă ar veni să ne ajute ca director sportiv, ar fi extraordinar.

Cred că ar lucra foarte bine ca director sportiv cu domnul Storck. Și Loți deja gândește ca un ”francez”, pot să spun, a trăit foarte mult în Occident și pot să spun că cei doi ar lucra extraordinar împreună”, a reacționat Laszlo Dioszegi pentru sportpesurse.

  • 1,51 este media de puncte reușită de Boloni în cele 63 de meciuri pe banca lui Metz.

”Boloni este idolul copilăriei mele”

Dioszegi a reamintit că este un mare admirator al ex-mijlocașului Stelei. ”Sunt cu ochii pe el”, a reacționat patronul lui Sepsi.

”Ar fi bine să vină lângă noi, nu am vorbit în ultimul timp, de vreo două luni de zile, am văzut că în ultimul timp pierde meciurile. Urmăresc, știu. Exact (sunt cu ochii pe el – n.r.).

Eu am spus că a fost idolul copilăriei mele. Se numește Laszlo ca și mine, dar asta nu are nicio relevanță. Pot să spun că a fost un decar cred că unul dintre cei mai buni”, a mai spus Laszlo Dioszegi pentru sportpesurse.

  • Iunie 2022 este data când Boloni a semnat cu Metz. Contractul românului expiră în vara lui 2025

Boloni, legendă a fotbalului românesc

Chiar dacă a plecat de foarte mult timp din fotbalul românesc, Loți Boloni rămâne un reper important al microbiștilor români și o legendă a sportului nostru. Fostul mare internațional este unul dintre recordmenii naționalei și o figură emblematică a Stelei.

Ca jucător, Boloni are în palmares trofeul Cupei Campionilor, câștigat în finala istorică din 1986: Steauac – Barcelona 0-0 (2-0 după penalty-uri).

ASA Târgu Mureș, Steaua București, Racing Jet Wavre, Creteil și Orleans sunt echipele pentru care a jucat Boloni de-a lungul carierei.

  • 23 de goluri în 102 meciuri a reușit Boloni în tricoul naționalei României

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare