Sign in / Join

Zidane, campion ca jucător, „secund” și antrenor

480
0
Share:

Zinedine Zidane, antrenorul echipei Real Madrid, s-a declarat mândru să fie o parte din istoria clubului Real Madrid.

zidane

„Din punct de vedere fizic, am suferit puţin, dar este normal. Din punct de vedere mental, este o presiune uriaşă pe care trebuie să o gestionezi. În cele din urmă, într-o finală trebuie să lupţi şi asta am făcut. Când câştigi un trofeul atât de important precum Liga Campionilor, înseamnă enorm – pentru jucători şi pentru staff-ul tehnic”, a declarat Zidane.

Francezul nu a ratat momentul să-i mulțumească lui Florentino Perez pentru șansa oferită: „Am visat la acest moment. Când preşedintele clubului mi-a dat şansa să antrenez Realul, când ai la dispoziţie fotbalişti de acest calibru şi uriaş talent, poţi realiza ceva grandios, aşa cum am reuşit noi în seara asta. Sunt foarte fericit pentru că am fost parte din acest mare club de foarte mulţi ani, mai întâi ca jucător, apoi ca antrenor secund şi acum ca antrenor principal. Sunt foarte mândru să fac parte din această mare familie”.

Despre meci, Zidane consideră că „echilibrul a fost până spre final – loviturile de departajare au fost în favoarea noastră, dar ar fi putut foarte uşor să nu fie aşa. Felicitări pentru Atletico şi Simeone! Este un mare antrenor şi mă bucur de această victorie. Carlo Ancelotti mi-a spus: «Dacă ai şansa de a câştiga Liga Campionilor ca antrenor, o să vezi că nu se compară cu victoria ca jucător». Într-adevăr, este un moment special. Sunt foarte fericit că am reuşit să câştig Liga Campionilor în trei ipostaze: jucător, antrenor secund şi antrenor principal. Cristiano Ronaldo nu a fost accidentat. A fost acolo, la fel ca oricare al jucător al nostru şi ne-a dăruit victoria în final. Este ok, a fost foarte combativ, a alergat foarte mult, şi-a ajutat coechipierii mereu. Am vorbit puţin în legătura cu momentul când va executa el lovitura de departajare, asta a fost istoria”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER