Sign in / Join

Xavi: „Obiectivul meu este să duc România la J.O. din 2020”

458
0
Share:

Spaniolul Xavier Pascual Fuertes, noul antrenor al naționalei masculine de handbal, a declarat că își dorește foarte mult să califice România la Jocurile Olimpice din 2020, găzduite de Seul.

LIGA ENDESA. JORNADA 10. FC BARCELONA REGAL 11/12 GRAN CANARIA 2014 11/12

Până atunci, Xavi anunță că primul pas va consta în evaluarea corectă a potențialului jucătorilor noștri. Alexandru Dedu, președintele FR Handbal, și Xavier Pascual (care va rămâne și antrenorul echipei FC Barcelona, pe care o conduce din februarie 2009) au semnat, miercuri, la sediul FRH, un contract valabil până în 2020.

„Este o plăcere să fiu aici, mulțumesc clubului Barcelona pentru că are multă încredere în mine și mi-a dat această șansă. Vreau să muncesc mult cu jucătorii, să ascult pe toată lumea și să aflu unde ne aflăm acum cu adevărat în handbalul european. În trecut, handbalul românesc a fost incredibil, dar acum trebuie să știm nivelul real, pentru că ținta noastră este să recuperăm acest statut pe care România l-a avut. Nu am în acest moment soluții, trebuie să știu realul potențial al echipei. Cred că echipele din Europa sunt cu un pas-doi înaintea noastră și trebuie să muncim. Pentru mine este un vis să ajungem să jucăm la JO. Cred că sunt mulți jucători buni, dar trebuie să stabilim niște reguli, să simțim cât de important este să joci pentru echipa națională”, a declarat Fuertes.

  • Antrenorul spaniol, care a câștigat 5 titluri naționale și 2 trofee de Champions League cu Barcelona, a adăugat că un prim obiectiv important îl reprezintă calificarea la C.M. din 2019: „Adevăratul obiectiv în acest moment este să ne calificăm la C.M. 2019. Trebuie să o luăm pas cu pas, în liniște. Pentru noi este foarte important să ne calificăm la Mondiale, ăsta este obiectivul”.

Fost jucător al Barcelonei (1996-1999), Alexandru Dedu a apreciat că angajarea unui antrenor de calibru european nu mai poate fi inclus în categoria senzaționalului: „Ce se întâmplă azi este un act de normalitate și nu un act senzațional. Este un început de colaborare, un proiect normal între un antrenor cu CV mai presus de orice discuții și o federație efervescentă care știe ce vrea, ce are de făcut și pas cu pas și în timp poziționează lucrurile și ia taurul de coarne. Faptul că antrenorul echipei Barcelona este și antrenorul echipei României nu poate decât să garanteze seriozitatea acestui proiect. Nu va fi numai lapte și miere. Este un proces lung în care trebuie să avem răbdare unii cu alții, dar cred cu toată tăria mea că acest parteneriat va aduce rezultate”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER