Wawrinka l-a spulberat pe „Djoker”. Și WTA-ul are o nouă șefă!

557
0
Share:

Tenisul a încetat să mai fie o luptă continuă cu recordurile dusă de Novak Djokovici și Serena Williams. US Open 2016 înseamnă restart în sportul alb, cu victorii surprinzătoare atât pe tabloul feminin, cât și la masculin. Americanca nu mai sperie pe nimeni, iar dincolo pare că s-a terminat cu zâmbetul triumfător afișat de „Djoker”.

Tennis: U.S. Open

Stanislas Wawrinka (31 de ani) este noul campion de la Flushing Meadows. Elvețianul, considerat urmașul marelui Roger Federer, a dezvăluit că s-a prezentat la ultimul Grand Slam al anului fără obiectiv şi fără gândul de a câştiga trofeul: „Am venit aici fără să mă aştept la nimic. Dar, când am păşit pe teren, am încercat să câştig fiecare meci. Acum mă simt complet stors, am dat totul. US Open este Grand Slam-ul pentru care am suferit cel mai mult. În ultimele trei meciuri, finala a fost cea mai grea. Nu am fost departe de a mă da bătut, de a renunţa, dar la sfârşit am fost foarte mândru de ce am reuşit”.

Învingător în ultimele 11 finale disputate (dintre care, trei de Mare Șlem), „Stan” a mărturisit că s-a simțit în ziua meciului cu Djokovici ca și cum el ar fi favoritul finalei. Asta, deși elvețianul era, din punct de vedere fizic, mai consumat după cele 18 ore petrecute pe teren faţă de 9 ale sârbului: „Înainte de meci i-am spus antrenorului Magnus Norman că este bizar, dar aveam sentimentul că sunt practic favorit. Aveam impresia că sunt mai puternic decât Novak. De două zile mă simţeam atât de bine şi aveam impresia că am tot ce trebuie pentru a-l bate… Djokovici este genul de jucător care te împinge să-ţi depăşeşti limitele dacă vrei să-l învingi”.

De partea cealaltă, pe tabloul feminin, avem un nou lider începând cu această săptămână. Este vorba despre nemțoaica Angelique Kerber, proaspăta campioană de la US Open. Este al doilea an consecutiv în care Serena Williams nu reușește să se impună într-un Grand Slam disputat la ea acasă. Specialiștii din tenis deja vorbesc despre retragerea americancei. Din urmă vin puternic jucătoare ca „Angie”, Garbine Muguruza, Karoline Pliskova sau Simona Halep, viitoarele superstaruri din circuit.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER