Sign in / Join

Vlad Chiricheș se visa Gică Popescu, în ’94: „Am vrut să scoatem lumea în stradă”

Share:

Căpitanul echipei naționale, Vlad Chiricheș, a declarat, marți, într-o conferință de presă susținută la Casa Fotbalului, că este trist pentru faptul că România s-a întors așa de repede acasă de la Euro 2016, precizând că și-ar fi dorit să îi facă fericiți pe suporteri și să îi scoată în stradă.

chiriches

„E clar că am plecat de acolo cu un sentiment de tristețe și amărăciune. E trist că ne-am întors foarte repede, nu ne așteptam la un astfel de deznodământ. Dar asta a fost să fie, acum trebuie să încercăm să trecem peste acest moment. Noi credem în echipa națională. E normal ca suporterii să fie dezamăgiți, dar cred că mai dezamăgiți decât noi nu sunt. Ne doream foarte mult să îi vedem pe fani în stradă și să îi facem fericiți”, a spus Chiricheș.

La 48 de ore după umilința cu Albania, fundașul lui Napoli încă nu știe care sunt cauzele eliminării României de la Euro 2016, dar susține că la acest lucru au contribuit unele momente cheie din meciurile cu Franța și Elveția: „Am fost și noi determinați, am avut o atitudine bună, dar precipitarea vine și în momentele în care jocul nu îți iese așa cum dorești. Am încercat în toate meciurile să fim puternici, poate nu am reușit asta pe durata unui întreg meci, dar am încercat să dăm totul. Am încercat prin atitudine și organizare să facem față adversarilor, dar se pare că nu a fost de ajuns. O cauză… nu știu. Cred că au fost și multe momente cheie care și-au spus cuvântul. Cu Franța, primul gol a fost din fault, cu Elveția am primit gol pe o neatenție… au fost momente cheie care au dus la acest rezultat”.

„Tricolorii” au fost într-o formă fizică excelentă

Epigonul lui Gică Popescu susține că jucătorii nu au avut probleme musculare la turneul final din Franța: „Nu cred că a avut nimeni cârcei, doar că e normal să simți o stare de oboseală. Jucasem cu Franța primul meci, a fost o încărcătură mare pentru că era de deschidere, iar acest lucru s-a simțit în partida a doua. Dar cred că nimeni nu a avut cârcei, de fapt, doar Bogdan Stancu a avut cârcei la al doilea meci. Consider că la meciul cu Elveția ne-ar fi ajutat dacă am fi avut mai mult posesia… iar acel gol al lor cred eu că ne-a demoralizat. Fotbalul se joacă pe goluri și de aceea e important ca stilul nostru să fie ofensiv. Nu reușim de fiecare dată, în primele două meciuri nu am reușit, dar cu Albania am avut posesie, am încercat să atacăm, doar că nu am reușit să înscriem”.

„Știam că Sadiku este acolo, a fost o neatenție…”

Faza golului albanez a fost „o neatenție” a apărării echipei naționale, este de părere Vlad Chiricheș: „Nu am fost uluit că atacantul albanez era acolo la faza golului, știam de poziția lui. A fost pur și simplu o neatenție și asta ne-a dus la golul primit. Poate că în fața Albaniei nu am fost atât de percutanți, dar cred că am avut controlul jocului. Ei în prima repriză nu au avut ceva faze. Noi însă nu am reușit să fructificăm. Poate a fost și presiunea foarte mare, pentru că aveam nevoie de o victorie”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER