Sign in / Join

Vizer, în plin scandal al dopajelor: “La noi nu e cazul”

495
0
Share:

Președinte al Federației Internaționale de Judo, românul Marius Vizer dă asigurări că sportul pe care îl reprezintă nu va fi atins de scandalul dopajului.

vizer

Spre deosebire de atletism, lupte libere sau chiar tenis, judo va rămâne un sport curat, susține Vizer: „Nu ne temem, deoarece judo-ul are valori specifice, iar sportul nostru acordă o atenție foarte mare domeniului integrității”. Prezent la Londra, șeful IJF a fost pe Wembley la conferința SportsPro, prilej cu care a vorbit despre problema dopajului: „În ultimii ani, noi nu am avut niciun fel de caz de dopaj în care să fie implicați sportivi ruși. Aș fi surprins dacă vreun judoka ar fi testat pozitiv la meldonium, de exemplu. Cred, însă, că nu este cazul și sper să nu se întâmple pe viitor”.Președintele Rusiei, Vladimir Putin, deține centura neagră la judo și este un mare iubitor al acestui sport, antrenându-se în trecut împreună cu Mariu Vizer, cei doi fiind prieteni buni.
Sportul rus traversează momente dificile după ce Agenția Mondială Antidoping (WADA) a dezvăluit, în luna noiembrie, existența unui „dopaj organizat” în această țară. Urmarea: atleții ruși au fost excluși din toate competițiile internaționale, riscând să nu participe la Olimpiadă!Luna trecută, un alt scandal de dopaj a izbucnit în Rusia, legat de utilizarea medicamentului meldonium, interzis de WADA începând cu 1 ianuarie 2016. Numeroși sportivi, în frunte cu jucătoarea de tenis Maria Șarapova, au fost depistați pozitiv la substanța respectivă, utilizată în tratarea problemelor cardiace, dar care ajută, se pare, și la creșterea performanțelor sportive.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER