Victor Pițurcă dă de pământ cu Adi Mutu și Mirel Rădoi! De ce nu au rezultate ca antrenori

Victor Pițurcă (67 de ani) este convins că Adi Mutu (45 de ani) și Mirel Rădoi (43 de ani) renunță prea ușor la luptă și din acest motiv nu au rezultate în cariera de antrenor.

Fotbalul românesc continuă să fie un devorator de antrenori. Nu doar lipsa de încredere și de răbdare manifestată în Superliga ar fi de vină pentru absența rezultatelor. Mulți oameni de fotbal acuză nivelul scăzut al valorii tehnicienilor. Victor Pițurcă îi dă ca exemplu pe Adi Mutu și Mirel Rădoi, tehnicieni din noul val. Fostul selecționer crede că aceștia au renunțat prea ușor la mandatele lor.

Adi Mutu și Mirel Rădoi, criticați de Victor Pițurcă

Fără contract de patru ani, Victor Pițurcă este recunoscut mai ales pentru rezultatele de la cârma naționalei. Ex-selecționerul spune că antrenorii adevărați sunt cei care știu să contruiască și să lase ceva în urma lor.

”(n.r. despre Adrian Mutu) Probabil a simțit el că nu poate să realizeze ceea ce își dorește. Dacă e vorba că a plecat el, înseamnă că nu e puternic. Nu poți să renunți așa ușor la luptă. Trebuie să lupți. Eu eram la Steaua București și mă înjurau propriii suporteri, după ce am realizat eu la Steaua. Am strâns din dinți. Ce legătură avea? Ce i-a făcut Tachtsidis?

S-a scris azi de Mirel Rădoi, că el și-a dat demisia, că nu știu ce a simțit. Domnilor, sunteți antrenori tineri! Dacă aveți jucători care nu joacă ce vreți voi să joace, trimiteți-i la echipa a doua și luați un puști.

Aici contează mândria lor, sunt jucători care au jucat la cel mai înalt nivel, mai ales Mutu. Totuși, în România, e puțin deosebită treaba. Depinde ce gândesc ei. Dacă a pierdut Mutu cu 4-0 cu Hunedoara, echipa de Liga 2, i-o fi fost rușine, dar treci peste, fii luptător!”, a declarat Victor Pițurcă la Digi Sport.

  • 1,64 este media de puncte reușită de Adi Mutu în cele 11 meciuri pe banca lui CFR Cluj

”Nu ești mare antrenor dacă nu lași nimic în urmă”

Victor Pițurcă a pregătit de-a lungul timpului echipe precum Steaua, FCSB, FCU Craiova, Universitatea Craiova sau România U21 și naționala României.

Tehnicianul recunoaște că nu apreciaază antrenorii care nu au un proiect la echipele pe care le pregătesc.

”El trebuie să găsească un club, și e foarte dificil, în care e lăsat să muncească, să aibă încredere conducerea administrativă în el și să vedem ce reușește.

Nu îmi plac antrenorii care vin și stau 6 luni, un an și pleacă. Îmi plac antrenorii care lasă în urma lor ceva, nu antrenorii care vin 3 luni și iau campionatul și sunt mari antrenori.

Nu, nu ești mare antrenor! Contează ce lași în urma ta. S-a întâmplat, dar e întâmplare, nu e munca antrenorului”, a mai spus Victor Pițurcă.

  • 0,60 este media de puncte reușită de Mirel Rădoi pe banca lui Al Jazira.

    Antrenorii nu sunt respectați deloc în România. Este și unul dintre motivele pentru care suntem unde suntem
    Gică Hagi

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare