Victor Pițurcă a remarcat un detaliu în victoria României cu Ucraina: ”Formidabil!”

Victor Pițurcă (68 de ani) laudă echipa României, după victoria care a făcut înconjurul Europei, 3-0 cu Ucraina. Fostul selecționer remarcă forța liniei de apărare a naționalei, dar și clasa lui Nicolae Stanciu.

”Aceasta este Generația de suflet”, a exclamat Edi Iordănescu la finalul victoriei de la Munchen, 3-0 cu Ucraina. România s-a dezlănțuit în primul meci de la EURO, după opt ani de absență. La final, Gigi Becali a anunțat deja transferul lui Florinel Coman, semn că fotbalul românesc are numai de câștigat de pe urma naționalei. Fost selecționer în mai multe rânduri, Victor Pițurcă se declară entuziasmat de tricolori, dar și de atmosfera din tribune, creată de peste 40 de mii de suporteri.

Pițurcă: ”Nu mă așteptam să câștigăm”

Pițurcă spune că România a funcționat ca o echipă adevărată și că apreciază organizarea de care a dat dovadă în partida de la Munchen. Fostul selecționer a reamintit că ucrainenii sunt jucători mofturoși.

”Nu mă așteptam să câștigăm cu 3-0, nu știu cine se aștepta. Ei au avut posesia, au condus jocul, dar aveau acțiuni previzibile, fără ritm. Iar noi am fost montați 100%.

Au contat și acele meciuri slabe cu Bulgaria și cu Liechetenstein, i-au mobilizat pe băieți. Au fost impecabili în apărare, am și marcat, dar cele mai importante sunt cele trei puncte”.

Acum vreo câteva săptămâni, am spus că Ucraina are jucători mofturoși. I-am văzut cu Islanda și, la 1-0 pentru nordici, au avut noroc, că puteau să mai încaseze vreo două goluri.

Au întors barajul cu șansă. De aceea spuneam că e un avantaj că jucăm cu ei primii. Și că avem șanse să scoatem un rezultat bun”, a spus Pițurcă pentru Gsp.

Pițurcă: ”Stanciu, jucător de clasă”

Nicolae Stanciu a fost ales omul meciului cu Ucraina. Căpitanul naționalei l-a impresionat și pe severul Pițurcă.

„Formidabilă, nu orice jucător poate să dea așa, numai cei cu clasă. Formidabil! El a deschis drumul spre victorie, dar eu aș remarca toată echipa.

Ucraina, care nu e o mare echipă, nu a știut cum să reacționeze după gol și, după aceea, chiar dacă au avut mai mult mingea, meciul a fost la discreția noastră”, a mai spus cel poreclit ”Satana” pentru strictețea și duritatea pe care o afișa în relațiile cu jucătorii.

Toți merită felicitări, conducerea FRF, staful tehnic, jucătorii și nu în ultimul rând și suporterii, care au fost și ei încredibili. A fost una dintre cele mai bune partituri tactice, chiar peste cea din succesul cu Elveția, de la București. E o mare victorie! Iar echipa a fost de nota 10.
Victor Pițurcă

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare