Veste extraordinară pentru olimpismul românesc

623
0
Share:

Canoiștilor Andrei Ștefan Strat și Leonid Carp le-a fost ridicată suspendarea pentru dopaj cu meldonium, cu începere de marți.

caica

„Din data de 5 iulie ni s-a ridicat suspendarea provizorie și suntem eligibili pentru competiție. Sperăm că și decizia COSR de mâine va fi favorabilă pentru noi”, a declarat Strat. Sportivul a precizat că tot lotul olimpic de kaiac-canoe a fost testat antidoping în dimineața zilei de marți.

Leonid Carp (canoe simplu și canoe dublu, 1.000 m) și Andrei Ștefan Strat (canoe dublu, 1.000 m) erau calificați la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dar au fost depistați pozitivi la meldonium.

Comitetul Executiv al COSR a votat în unanimitate ca sportivii depistați dopați să nu participe la JO 2016 de la Rio de Janeiro, decizia urmând să li se aplice și sportivilor cărora li se ridică suspendarea provizorie. O nouă reuniune a Comitetului Executiv al COSR este programată miercuri.

În ultimele luni sportivi români de la atletism și kaiac-canoe, calificați la Jocurile Olimpice, au fost depistați pozitiv cu meldonium: Leonid Carp (canoe simplu și canoe dublu), Andrei Ștefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac (kaiac dublu), Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu și Petruș Gavrilă (kaiac 4), Mihai Donisan (săritura în înălțime), Claudia Ștef (20 km marș), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Nicolae Soare (maraton).

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER