Sign in / Join

Ventuzele românești au cucerit America! Phelps nu e singurul care apelează la celebrele „pahare”

478
0
Share:

Pedepsiti de Agentia Mondiala Antidoping pentru consum excesiv de meldonium, rusii reactioneaza acum in chestiunea petelor de pe trupurile sportivilor americani.

36F55E1300000578-3727698-image-a-3_1470549705564

La Rio, inclusiv supercampionul Michael Phelps a aparut cu pete mari, rosiatice pe corp. Misterul a fost elucidat imediat de USA Today: este vorba despre o terapie cu ventuze, care dateaza inca din antichitate, fiind intalnita inclusiv in cultura populara romaneasca. Tratamentul consta in aplicarea pe piele a unor „ventuze” din sticla. Incalzite in prealabil, in zona se formeaza o umflatura care stimuleaza fluxul sanguin si de energie. Rusii n-au halit povestea cu terapie si acuza ca, de fapt, americanii se dopeaza cu aceste ventuze, care dau acelasi efect ca meldoniumul pentru care le-au fost pedepsiti atletii.

Nu doar Phelps apeleaza la ventuze, ci si gimnastul Alex Naddour, care se declara bucuros sa foloseasca aceasta tehnica de recuperare: „Ma tine sanatos. Terapia cu ventuze e mai buna decat orice suma de bani pe care am cheltuit-o pe alte metode de recuperare”. Aproape toti gimnastii americani prezenti la J.O. folosesc ventuzele, iar unii chiar si le pun singuri, folosind o pompa pentru a crea efectul de aspiratie.

De ventuze s-a folosit si inotatoarea Nathalie Coughlin, de 12 ori medaliata la J.O.. Ea a postat pe Instagram o imagine care o infatiseaza cu ventuzele aplicate deasupra pieptului. Pana si la Hollywood a ajuns aceasta terapie, actritele Gwyneth Paltrow si Jennifer Aniston numarandu-se printre vedetele „indragostite” de ventuze.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER