Sign in / Join

A venit rezultatul probei B în cazul de dopaj al lui Bute!

465
0
Share:

Un post de radio din Canada a prezentat un document primit de către WBC potrivit căruia rezultatul testului B antidoping în cazul boxerului Lucian Bute este pozitiv, iar substanţa depistată este tot ostarină.

bute

Potrivit unui comunicat al Comisiei pentru Box şi Wrestling din cadrul districtului Columbia, SUA, proba B recoltată pe 30 aprilie, după meciul Lucian Bute-Badou Jack pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, a fost depistată pozitiv cu ostarină, substanţă aflată pe lista celor interzise.

Comisia din Columbia menţionează că Lucian Bute nu a fost încă notificat cu privire la rezultatul testului B şi i-a cerut forului mondial de box WBC să-l informeze pe sportivul român.

„Poate cineva din echipa mea a contaminat proba”

Contactat de către postul de radio canadian 98,5 Sports, Lucian Bute a fost dezamăgit şi surprins de rezultatul pozitiv al probei sale B la testul antidoping: „Am aşteptat rezultatul din partea Comisiei de la Washington. Avocatul meu a fost în contact cu ei, dar am fost luat prin surprindere. Sunt dezamăgit, aştept să văd şi eu raportul. O să vedem apoi ce decizie luăm. Nu ştiu ce să mai zic, abia am aflat decizia. Vom emite un comunicat de presă şi ne vom întâlni cu mass-media. Sincer, m-am gândit că cineva cunoscut din echipa mea ar fi putut să contamineze proba cu acea substanţă. Nu am nicio idee, este o speculaţie. Nu pot da vina pe nimeni, am încredere în echipa mea. Tot ce pot spune este că toate substanţele pe care le-am luat mi-au fost oferite de către preparatorul fizic Angel Heredia. Înainte de lupta mea cu DeGale, am fost testat de opt ori şi aceeaşi procedură a fost repetată înainte de a lupta împotriva lui Badou”.

Promotorul Yvon Michel a susţinut iniţial că nu a primit niciun document din partea WBC care să-i aducă la cunoştinţă decizia, apoi a precizat că a fost o „eroare administrativă”, iar Lucian Bute şi staff-ul său lucrează la întocmirea unei apărări, potrivit publicaţiei La Presse.

Meciul dintre Bute şi Jack s-a terminat la egalitate, aşa că centura WBC a rămas la Badou Jack. Pe 27 mai, Lucian Bute (36 de ani) a fost informat că a picat testul antidoping, întrucât proba sa de urină conţinea urme de ostarină, substanţă aflată pe lista celor dopante. Lucian Bute a negat utilizarea unei substanţe interzise şi a precizat că este foarte încrezător în privinţa rezultatelor testelor B, care îi vor dovedi nevinovăţia.

Ostarina nu este un steroid, dar are efecte similare de creştere a anduranţei şi a masei musculare. Ostarina se află pe lista Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) privind substanţele interzise din 2008.

 

 

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER