Sign in / Join

Vasile Avram, fostul șef al CCA, eliberat condiționat

938
0
Share:

Ex-președinte al Comisiei Centrale de Arbitraj, Vasile Avram a fost eliberat condiţionat din penitenciarul de la Găeşti, acolo unde a ispăşit un an şi patru zile din pedeapsa de trei ani primită în dosarul „Mită în elicopter”.

avram

În vârstă de 62 de ani, Avram a depus, prin intermediul avocaţilor săi, o cerere de eliberare condiţionată la începutul acestui an. În cererea de eliberare a fost menţionat faptul că el a scris trei cărţi în perioada în care a fost încarcerat, dar şi că a avut un comportament exemplar. În timpul detenţiei, fostul şef al CCA a publicat trei lucrări ştiinţifice: „Managementul fotbalului – abordare strategică în administrarea clubului de fotbal şi în planificarea la nivel central”, „Impactul investiţiilor străine directe asupra abilităţilor manageriale din ţara gazdă” şi „Fotbalul românesc”.

„Acum sunt la masă şi nu vreau să dau nicio declaraţie în această perioadă”, a fost singura declarație dată de Vasile Avram, care a refuzat dialogul cu presa.
Vasile Avram a fost condamnat anul trecut la 3 ani de închisoare pentru luare de mită şi 6 luni pentru tentativă la fals în înscrisuri sub semnatură privată în legatură directă cu infracţiuni de corupţie. Cele două pedepse au fost contopite, iar Avram a executat pedeapsa cea mai grea, de 3 ani, din care s-a scăzut perioada în care a fost reţinut şi arestat preventiv, între 24 septembrie şi 21 noiembrie 2011. Pe 15 aprilie, Avram se va întoarce în sala de judecată, acolo unde este pe rol procesul pe care fostul preşedinte al CCA l-a intentat Federaţiei Române de Fotbal, prin care îşi cere drepturile salariale pentru perioada în care a fost concediat de la şefia arbitrilor.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER