Sign in / Join

Usain Bolt, gest șocant în finala de 100 m

697
0
Share:

Jamaicanul Usain Bolt a devenit primul atlet din istorie care reuseste sa castige medalia de aur in proba regina a sprintului la trei editii consecutive ale Jocurilor Olimpice.

bolt

In finala cursei de 100 m, Bolt a ridicat in picioare asistenta cu o noua reprezentatie originala. Campionul de la Beijing (2008) si Londra (2012) a fost inregistrat cu timpul de 9sec.81/100, reusind sa-i devanseze pe americanul Justin Gatlin (9sec.89/100), marele sau rival, si pe canadianul Andre de Grasse (9sec.91/100).

Campionul jamaican, care va implini 30 de ani in ziua ceremoniei de inchidere a JO 2016 (21 august), si-a trecut cu aceasta ocazie in palmares al saptelea sau titlu de campion olimpic si spera acum sa reuseasca tripla istorica si in celelalte probe in care va mai concura la Rio: 200 m si 4×100 m. Usain Bolt detine, totodata, recordurile mondiale la 100 m, 200 m si 4×100 m, fiind de 11 ori campion mondial.

Gatlin, fluierat

Inaintea finalei, americanul Justin Gatlin (sportiv suspendat de doua ori pentru dopaj) a fost fluierat copios de spectatorii prezenti in tribunele Stadionului Olimpic ori de cate ori imaginea sa aparea pe ecranele arenei. In schimb, Usain Bolt a avut parte numai de aplauze, semn clar ca a fost clar favoritul publicului. Iar jamaicanul i-a rasplatit cu o cursa pe finalul careia si-a permis chiar sa intoarca fata spre fotoreporteri si sa rada de adversarii sai care se chinuiau sa il ajunga din urma. „Mai am de castigat doua medalii, dupa care pot sa ma retrag. Nemuritor”, le-a declarat „Fulgerul” ziaristilor la finalul cursei.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER