Sign in / Join

Un fotbalist român vede Elveția de același nivel cu Franța

Share:

Stelistul Alexandru Chipciu, acest lucky loser al lotului de 23 de jucători convocați de Iordănescu pentru Euro 2016, a declarat că Elveția este o echipă la fel de puternică precum Franța, prima adversară a „tricolorilor” la turneul final.

romania antrenament 2

„Franța are jucători mai buni ca Elveția, dar va fi un meci la fel de greu. Suntem optimiști, pentru că am făcut un joc foarte bun cu Franța. Doar neșansa a făcut să pierdem, după ocaziile avute. Sper să câștigăm cu Elveția și să ne calificăm. Avem o echipă bună și cred că va fi un meci echilibrat, cum au fost toate la Euro 2016”, a spus Chipciu, amintind că „am învins Elveția la ea acasă acum câțiva ani”. Într-adevăr, România a întrecut Elveția cu 1-0, la Lucerna, pe 30 mai 2012, într-un meci amical.

Chipciu a comentat și statutul de favorită acordat României de unele media: „România a demonstrat cu Franța că e o echipă foarte bună și poate lumea a ajuns să ne vadă favoriți”.

Stelistul nu a dorit să precizeze dacă este apt să joace 90 de minute: „Am jucat sub presiune în meciul cu Franța, dar am meciuri în Europa League și Champions League, precum și partide importante la națională. Nea Puiu e selecționer și el știe cine va juca. Nu mă gândesc doar la mine, e important ca echipa să se califice mai departe”.

România va întâlni echipa Elveției în al doilea său meci din Grupa A, miercuri, de la ora 19.00, pe stadionul ”Parc des Princes”, din Paris.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER