Un arbitru român va fi prezent la Jocurile Olimpice de la Paris! Ce anunț important a făcut Federația Română de Fotbal

Un arbitru român va avea onoarea de a fi prezent la Paris, pe durata Jocurilor Olimpice, fiind desemnat să se ocupe de meciurile din cadrul Turneelor de Fotbal Olimpice. Comitetul FIFA a desemnat 89 de „cavaleri ai fluierului” în acest sens. Dintre aceștia, 21 sunt arbitri de centru, 42 sunt asistenți, 20 de „oficiali” se vor ocupa de arbitrajul video și alți șase „centrali” vor fi rezerve.

Arbitrul din România și-a regăsit numele pe lista celor 20 de persoane desemnate să se ocupe de arbitrajul video, în camera VAR.

Avem un arbitru român la Jocurile Olimpice! Ovidiu Hațegan, în cabina VAR

Ovidiu Hațegan este arbitrul care a primit marea veste, după comunicatul emis de către Federația Română de Fotbal. Turneul feminin de fotbal va începe pe data de 25 iulie 2024, urmând să se încheie pe 10 august, cu finala de pe „Parc des Princes”, din Paris.

De partea cealaltă, competiția masculină va debuta pe 24 iulie. Finala se va juca pe 9 august, tot pe stadionul celor de la PSG.

Pregătirea „centralilor” va fi monitorizată cu foarte multă atenția pe durata Jocurilor Olimpice. O echipă de formatori tehnici FIFA a fost desemnată să se ocupe de acest aspect. În componența acestei echipe intră arbitri și instructori de arbitraj video, analiști, antrenori de fitness, fizioterapeuți și persoane din domeniul științei sportive.

Sportivii români calificați la Jocurile Olimpice de la Paris

ÎNOT (2): David Popovici (100, 200 m liber), Vlad Stancu (800, 1500 m liber)

BOX (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg)

ATLETISM (4): Delvine Relin Meringor (maraton), Alina Rotaru Kottmann (săritura în lungime), Andreea Mikloș (400 m), Joan Chelimo Melly (maraton)

CANOTAJ (44): 8 plus 1 (feminin și masculin), dublu vâsle (feminin și masculin), patru vâsle (feminin și masculin), patru rame (feminin și masculin), dublu rame (feminin și masculin), dublu vâsle categorie ușoară (feminin)

KAIAC-CANOE (3): Cătălin Chirilă (canoe simplu 1.000 m), Ilie Sprâncean/ Oleg Nuță (canoe dublu, 500 m)

GIMNASTICĂ ARTISTICĂ (6): echipa feminină, Andrei Muntean

GIMNASTICĂ RITMICĂ (1): Annaliese Drăgan (individual compus)

POLO (12): naționala masculină

TENIS DE MASĂ (3): echipa feminină

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare