UEFA s-a decis în cazul Istvan Kovacs! Ce se întâmplă cu brigada de arbitri români

Pentru EURO 2024, UEFA a decis să-l includă pe Istvan Kovacs în lista de arbitri care vor conduce meciurile turneului. EURO va fi disputat în perioada 14 iunie – 14 iulie. 

Istvan Kovacs, absent în prima etapă de la EURO 2024

Echipa de arbitri a lui Istvan Kovacs, formată din conaționalii Vasile Marinescu, Ovidiu Artene (tușieri) și Cătălin Popa (VAR), va trebui să mai aștepte până când vor conduce o partidă de la turneul european.

Conform site-ul oficial al forului continental, delegările pentru meciurile de pe 17 și 18 iunie au fost făcute. Însă, românul nu apare pe listă. Astfel, debutul arbitriilor pe marile stadioane din Germania se amână cel puțin pentru perioada 19-22 iunie, când vor avea loc meciurile din a doua etapă. 

Arbitrul român este eligibil să arbitreze 10 din cele 12 partide care au loc în fiecare etapă. Desigur, acesta nu se poate prezenta la meciurile din Grupa E, din care România face parte alături de Ucraina, Belgia și Slovacia. 

Glenn Nyberg, arbitrul delegat la România – Ucraina

Cu câteva zile înaintea primului duel de la EURO, UEFA a ales brigada de arbitri, iar central va fi suedezul Glenn Nyberg (35 de ani). Acesta va fi ajutat de tușierii Mahbod Beigl și Andreas Soderqvist, potrivit news.ro

Echipa din camera VAR va fi formată din Rob Dieperink, Pol van Boekel (ambii Olanda) și Jerome Brisard (Franța). 

Nyberg a condus o singură dată un meci al României, în 2020. Țara noastră învingea Austria, scor 3-2, în Liga Națiunilor.

Arbitrul suedez s-a remarcat în mod negativ în Champions League, la un meci între Arsenal și Bayern, scor 2-2. Acesta a făcut o greșeală de curtea școlii. Portarul lui Arsenal i-a pasat din aut de poartă unui coleg, iar cel din urmă a luat mingea în mână pentru a executa încă o dată lovitura. În mod normal, deoarece Nyberg apucase să fluiere, ar fi trebuit să acorde henț la Gabriel și implicit penalty. 

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare