„Tricolorii” sunt nevoiți să se antreneze pe alt stadion! Cererea a fost făcută chiar de UEFA

În a doua etapă a grupei E de la EURO 2024, România a fost învinsă cu scorul de 2-0, de Belgia. Cu toate acestea, „Tricolorii” își mențin optimisul, întrucât, conform clasamentului postat pe site-ul UEFA, sunt în continuare pe prima poziție.

„Tricolorii”, obligați de UEFA să se antreneze pe alt stadion înaintea meciului cu Slovacia

De-a lungul acestor zile, au tot existat reproșuri din cauza stării gazonului arenei din Frankfurt. Pe acest stadion urmează să aibă loc partida dintre România și Slovacia.

Duminică, 23 iunie, tot acolo a avut loc și meciul dintre Elveția și Germania, scor 1-1, astfel că UEFA vrea să protejeze terenul înainte de următoarea dispută.

Potrivit jurnalistului de la Digi Sport, UEFA le-a cerut ”Tricolorilor” să se pregătească pe alt stadion înainte de meciul cu Slovacia. Astfel că, antrenamentul oficial nu va avea loc pe arena ”Deutsche Bank Park” din Frankfurt.

„UEFA şi consultanţii săi independenţi au lucrat îndeaproape cu echipa de teren din Frankfurt în pregătirea turneului pentru a garanta condiţii optime de joc şi s-a văzut că evaluarea generală a gazonului s-a îmbunătăţit constant în cursul sezonului încheiat.

Este în vigoare un plan detaliat de întreţinere pentru a aborda probleme specifice şi să îmbunătăţească în continuare calitatea înaintea viitoarelor partide de la locul de desfăşurare.”

Toate echipele din grupa României sunt la egalitate de puncte înainte de ultima rundă. „Tricolorii” urmează să se confrunte cu Slovacia, ultima din grupă. Duelul este programat miercuri, de la ora 19:00, de la aceeași oră cu Ucraina – Belgia.

Mesajul lui Răzvan Burleanu în vestiarul naționalei

Directorul tehnic al FRF descrie atmosfera din vestiar, unde jucătorii erau foarte afectați de cele întâmplate pe teren.

Răzvan Burleanu a ținut să îi încurajeze. Mai mult, președintele a transmis în vestiar că încă nu a renunțat la primul loc.

„După meci ne-am dus în vestiar împreună cu președintele. I-am încurajat și le-am zis: «Suntem pe primul loc, chiar dacă am pierdut cu 2-0 în fața Belgiei. Puteți să fiți campionii grupei în ultimul meci».

Ai șanse în continuare să te califici! Mergi pe mâna ta cu multă încredere și cu mult curaj și așa va fi. Asta este părerea noastră, am văzut și că jucătorii au rezonat cu ea. Erau amărâți, nu pot să spun că era fericire în vestiar, dar se încurajau și spuneau că se poate repara orice oricând.

La multe echipe apar fel și fel de certuri de vestiar, dar nu este cazul la români. Se pare că acest Campionat European ne-a unit foarte mult din punct de vedere al echipei și uniunea asta este și cu staff-ul și cu suporterii.

Și amărăciunea pe care o sesizezi uneori în tribune este un stimul pentru toată lumea.” a mai spus directorul tehnic al FRF.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare