Tamaş, ultimul semnal

1247
0
Share:
tamas

Privirea lui Tamaş e desori cam tulbure (Credit foto: libertatea.ro)

Tamaş este un caz medical, spune Cornel Dinu, adică, mai pe româneşte, este dependent de alcool. Au fost prea multe escapadele bahice ale dinamovistului devenit stelist apărute în presă şi extrem de multe, probabil, cele pe care nu le ştim.

Alcoolismul este o boală pe care nu poţi să o mai controlezi o dată cu trecerea anilor. Te afunzi tot mai mult în băutură, în minciună, în eşec şi ai foarte puţine şanse să redevii un om normal dacă nu recunoşti că ai o problemă.

Cei care îşi recunosc dependenţa de alcool urmează un program de dezalcoolizare, un program bine stabilit, cu consiliere psihologică şi cu consum zero de alcool. Pentru că dependentul, o dată ce a gustat 50 de grame de licoare, vrea apoi încă 50, apoi mai mult şi mai mult, revenind, practic, de unde a plecat.

Au fost fotbalişti mai mari decât Tamaş care au devenit dependenţi, dar care au încercat să scape de această povară. Unii au reuşit, alţii au eşuat. Important pentru Tamaş în acest moment este să conştientizeze că are această problemă. Şi poate face asta doar cu ajutorul prietenilor şi ai familiei.

Rădoi a procedat corect excluzându-l pe Tamaş din lot. Ca nou antrenor la Steaua, are nevoie de disciplină, de reguli respectate de toată lumea, fără compromisuri. Când eşti şef într-un grup nou, trebuie să îţi arăţi intransigenţa faţă de astfel de ieşiri impardonabile.

Tamaş a greşit din nou şi e normal să plătească. Bine ar fi dacă a înţeles, în sfârşit, că nu mai poate merge pe acest drum.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER