Suspendați fotbalul din România!

1014
0
Share:

Ce s-a întâmplat în ultimele zile în fotbalul românesc întrece orice imaginație, iar felul în care s-a acționat în cazul Ekeng ne arată unde ne situăm cu adevărat în raport cu celelalte țări din Europa.

gino.iorgulescu

Un fotbalist a murit pentru că ambulanța de pe „Dinamo” nu era dotată corespunzător, iar medicii (inclusiv cel al FC Dinamo), insuficient de bine pregătiți. Liga 2 e caz de targă, peste un autoturism se aruncă un cearceaf pe care s-a vopsit o cruce. Măcar e de culoare roșie. Despre vizitele la INMS (Institutul Național de Medicină Sportivă), nici vorbă, multe cluburi din provincie preferă să scutească cheltuiala unui drum până în București; se merge la un cabinet de cartier, două, trei genuflexiuni și o cutie cu bomboane și iată viza!

Pentru toate astea, fotbalul românesc merită o pauză. Pe perioadă nedeterminată, până când cluburile nu își rezolvă aceste probleme. În ultimii ani, FRF și LPF au tot diluat regulamentele până când s-a ajuns în oribila situație ca o fostă campioană (Petrolul Ploiești) să fie primită să joace fără medic la echipă! Poate că este timpul ca Răzvan Burleanu și Gino Iorgulescu să lase deoparte vorbele și să treacă la fapte. Altfel, în ritmul ăsta, vor stăpâni doar niște momente de reculegere.

Petrolul joacă fără medic!

Numai LPF putea face un asemenea compromis: a dat voie Petrolului să joace deși echipa prahoveană nu mai are medic de aproape două luni! O tragedie se putea petrece chiar în Sâmbăta Mare, la meciul CSMS Iași – Petrolul, când Constantin Mișelăricu s-a accidentat grav la cap. Suspect de comoție, jucătorul ploieștenilor a fost consultat de doctorul moldovenilor, în lipsa unui medic pe banca „găzarilor”.
Retras de curând din activitate, Laszlo Balint (acum, antrenor) a vorbit despre amatorismul din fotbalul românesc: „Ok, s-au amânat toate meciurile din țară, e o formă de resepct, dar nu știu dacă asta este calea de urmat. Trebuie luate măsuri concrete. Trebuie să se ajungă la obligativitate – nu poți să asiguri asistența medicală, nu ai ce căuta în fotbal!”.

Share:

Leave a reply