Suporterii au primit interdicții pe stadioane, după duelul colosal dintre FCSB și Rapid! Jandarmeria a dictat amenzi usturătoare

Mai mulți fani se confruntă cu interdicții pe stadioanele României, după marele derby dintre FCSB și Rapid, disputat sâmbătă seară, 20 aprilie, pe Arena Națională. Jandarmeria Capitalei a aplicat sancțiuni dure, dictând amenzi mari.

Partida dintre cele două rivale s-a încheiat cu o remiză, scor 2-2. Darius Olaru (min. 10) a deschis scorul pe cel mai mare stadion al țării, însă Rapid a preluat conducerea destul de repede, după golurile lui Ermal Krasniqi (min. 12) și Albion Rrahmani (min. 16). Scorul final al întâlnirii a fost stabilit în repriza a doua, atunci când Alexandru Băluță (min. 57) a egalat pentru FCSB. Giuleștenii au făcut acuzații grave la adresa lui Marcel Bîrsan, întrucât Darius Olaru i-a centrat lui Băluță din exteriorul suprafeței de joc, la ultimul gol al derby-ului.

Jandarmeria a impus interdicții la finalul duelului FCSB – Rapid! Opt suporteri, OUT de pe stadioanele din România

La meciul dintre cele două mari rivale au asistat 45.000 de fani, iar atmosfera a fost senzațională. Totuși, incidentele nu au lipsit, după cum era de așteptat. Spectacolul pirotehnic nu a fost trecut cu vederea de forțele de ordine.

Astfel, opt fani au primit sancțiuni complementare în ceea ce privește interzicerea participării la competițiile sportive pe o perioadă de șase luni sau un an, pentru acte de violență și folosirea materialelor pirotehnice.

Valoarea totală la care s-au ridicat amenzile dictate de către Jandarmerie a ajuns la 36.650 lei, fiind distribuită astfel: 21.650 de lei a fost suma totală pe care 26 de fani o vor avea de achitat, în urma încălcării normelor de ordine și liniște publică. În același timp, clubul FCSB, organizator al evenimentului, a primit sancțiunea de 10.000 de lei, iar firma de pază a fost amendată cu 5.000 de lei.

Raportul Jandarmeriei Capitalei

„Au fost constatate și întocmite patru acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:

– două acte de sesizare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare;

– două acte de sesizare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare.

Au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 21.650 de lei, astfel:

– 13 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare;

– 13 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 (republicată) pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare.

Au fost aplicate 8 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă de 6 luni sau un an”, a comunicat Jandarmeria Capitalei.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare