Suma uriașă pe care o pierde Kylian Mbappe după transferul la Real Madrid

Kylian Mbappe (25 de ani) s-a înțeles cu Real Madrid, după cum a anunțat cotidianul spaniol Marca. În capitala Spaniei, atacantul francez va câștiga mult mai puțin decât în tricoul lui PSG. Chiar și contractul propus de Real Madrid este mai ”subțire” decât cel pus pe masă de ”galactici” în 2022.

Mbappe lasă Parisul pentru cea mai titrată echipă a lumii. „Kylian Mbappe și Real au un acord semnat în urmă cu două săptămâni, Marca a putut să confirme”, precizează renumita publicație de la Madrid. Dacă atacantul își va îndeplini un vis prin transferul la Real, nu același lucru se poate spune când vine vorba de sumele pe care le va câștiga. Potrivit spaniolilor, Mbappe a acceptat un salariu mult mai mic decât la Paris și sub cel propus de ”galactici” în urmă cu doi ani.

Suma uriașă pe care o pierde Kylian Mbappe după transferul la Real Madrid

Mbappe a decis să plece la Paris, după 7 ani în care a scris istorie în tricoul gigantului din Hexagon. Real Madrid și-a reactivat interesul din 2022, imediat ce atacantul a intrat în ultimele luni de contract.

Potrivit Marca, Mbappe va primi la Madrid un salariu de 20 de milioane pe sezon. Cum la Paris era remunerat cu 32 de milioane de euro pe an, Mbappe va ieși în pierdere din punct de vedere financiar.

Mai mult, potrivit Marca, nici contractul propus de Real Madrid nu mai este la nivelul celui din 2022. Atunci, ”galacticii” i-ar fi promis 26 de milioane de euro net impresionantului atacant al naționalei Franței.

12 milioane de euro va pierde, astfel, pe sezon, Kylian Mbappe. În cei cinci ani prevăzuți de înțelegere suma pierdută s-ar ridica la 60 de milioane. Totuși, francezul își poate rotunji veniturile din prima de instalare: 125 de milioane de euro. Și aceasta cu 5 milioane sub cea promisă în 2022!

  • 244 de goluri și 105 pase decisive în 291 de meciuri pentru PSG are Kylian Mbappe

„Anturajul lui Mbappe a acceptat în cele din urmă reducerea încasărilor, deoarece sunt conștienți că acesta este singurul mod în care atacantul își poate îndeplini visul de a juca pentru Real Madrid.

Iar jucătorul a fost determinat să prioritizeze partea sportivă de această dată, în detrimentul celei salariale”, scrie Marca.

Probleme și cu numărul de pe tricou pentru Mbappe

Conform celor de la Marca, Mbappe va avea probleme și cu alegerea numărului de pe tricou. 7 ar fi favoritul, dar acesta este purtat de Vinicius Jr.

Francezul ar avea și variantele 9 și 10. Primul ar fi rezervat brazilianului Endrick, care va ajunge la Madrid odată cu Mbappe, iar 10-le este purtat de Modric.

Cum ar putea arăta Real Madrid cu Mbappe: Courtois – Carvajal, Rudiger, Militao, F. Mendy – Valverde, Tchouameni, Bellingham – Rodrygo, Mbappe, Vinicius

  • 180 de milioane este cota lui Kylian Mbappe, conform Transfermarkt

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare