Strategia cu cotă 2.00 la pariuri sportive: De ce este atât de populară?

92
0
Share:

Pariorii constanți apelează la diferite strategii pentru a-și mări șansele de a obține profit pe termen lung. Una dintre cele mai populare strategii se numește „Cota 2”, ea presupunând plasarea unor mize egale pe bilete care au cota medie 2.00.

Cota 2 zilnică se regăsește ca rubrică specială pe site-ul comunității pariorilor online din România, alături de „Biletul zilei”. Dacă nu ar fi apreciate de pariori, aceste secțiuni nu ar fi existat. Te întrebi de ce este atât de populară „cota 2.00”? Iată câteva argumente ale celor care apelează la această strategie:

Este ușor de înțeles

Aceasta este, poate, strategia cel mai ușor de înțeles. Nu presupune nici formule matematice, nici ajustarea mizei în funcție de bankroll și de buget, în urma aprecierii probabilității de câștig. Pur și simplu, bugetul este împărțit în mize egale, care sunt riscate pe bilete single sau de tip acumulator care au cota nu mai mică de 1.95 și nu mai mare de 2.10. Dacă jumătate plus unul dintre biletele plasate sunt câștigătoare, atunci obții profit. Deși profitul este direct proporțional cu miza stabilită, este indicat să împarți bankroll-ul în cât mai multe bilete. Această strategie cere multă răbdarea. Nu îți poți fixa ținte înalte pe termen scurt.

Este simplu de aplicat

Cota 2.00 nu este o cotă mică, dar nici mare. Într-un meci care este cât de cât echilibrat, victoria favoritei are această cotă, așadar se poate pune o singură selecție pe bilet. Dacă vrei să plasezi bilete de tip acumulator, par chiar mai simplu de găsit meciurile câștigătoare, pentru că 2.00 se poate obține din două cote de 1.42, sau din trei cote de 1.25. Luate individual, aceste cote au șanse foarte mari de câștig. Șansa procentuală este calculată prin formula 100/cotă. Potrivit acestei formule, o selecție cu cota 1.25 are 80% șanse de câștig. Într-un weekend, în plin sezon, sunt zeci de cote de 1.25 disponibile pe site-urile agențiilor de pariuri online. Totul este să ai inspirație să le alegi pe cele câștigătoare, pentru că în sport apar multe surprize.

Poate avea șanse bune de reușită

Dacă aplici formula prezentată mai sus, vezi că o cotă 2.00 se traduce prin 50% șanse de reușită. Trebuie să ții cont, însă, de faptul că agențiile de pariuri nu fixează cotele ținând cont în exclusivitate de probabilitatea de câștig, ci de tendințele de pariere. Astfel, dacă analizezi cu atenție meciul pe care vrei să mizezi, poți găsi pariuri de valoare, în care cota reală (care reflectă probabilitatea de câștig) este mai mică decât cea afișată pe site-ul de pariuri. În acest caz, cota 2.00 corespunde unei șanse de câștig mai mari de 50%. Recomandarea noastră este să joci în special bilete cu o singură selecție. O cotă 2 dintr-un singur meci este mai sigură decât o cotă 2 din „mai multe bucăți”.

Există multe surse de inspirație

Așa cum spuneam la începutul acestui text, pe site-urile pe care sunt postate „ponturi” există o rubrică numită „Cota 2”. De această secțiune se ocupă un singur om, sau biletul publicat acolo este hotărât de comun acord între coordonatorii site-ului și tipsteri. Te poți inspira monitorizând aceste site-uri sau te poți folosi chiar de softurile pe care le găsești chiar pe platformele operatorilor de pariuri. Tu trebuie doar să introduci cota dorită, iar programul îți afișează cele mai indicate meciuri de pus pe bilet.

Share:

Leave a reply