Stoicikov, aniversare cu Hagi și Popescu

Share:

Foștii internaționali români Hagi, Popescu și Craioveanu s-au numărat printre vedetele care au luat parte la meciul de gală organizat de bulgarul Hristo Stoicikov cu ocazia aniversării a 50 de ani.

d18e3c02ac504fa12f193dae980abc2d

Peste 40.000 de spectatori au fost prezenți la evenimentul de pe „Vasil Levski”, chiar dacă în Sofia a plouat torențial.

  • Partida a avut loc în ziua aniversării primului trofeu al Ligii Campionilor cucerit de FC Barcelona, echipă la care a evoluat Stoicikov. Pe 20 mai 1992, Barcelona, antrenată pe atunci de regretatul Johan Cruyff, decedat anul acesta în urma unui cancer pulmonar, a câștigat Liga, 1-0 în finala cu Sampdoria. Printre eroii acestui succes istoric s-a numărat și Stoicikov. Cu ochii în lacrimi, bulgarul i-a adus un vibrant omagiu „Olandezului zburător”, creatorul fotbalului total.

La meciul de vineri, în care o selecționată a jucătorilor străini a jucat împotriva unei echipe compuse în principal din fotbaliști bulgari, au mai fost prezenți pe gazon, printre alții, francezii Jean-Pierre Papin și Ludovic Giuly, italianul Paolo Maldini și spaniolul Jose-Maria Bakero, alături de bulgarii Dimităr Berbatov, Martin Petrov și Krasimir Balakov.

Echipa lui Stoicikov a câștigat partida cu scorul de 4-1, grație golurilor lui Balakov, Berbatov, Petrov și …Hristo Stoicikov, sărbătoritului serii, în timp ce Ludovic Giuly a salvat onoarea străinilor.

A luat „Gheata de Aur” la primul sezon profesionist!

Hristo Stoicikov, cel mai mare jucător din istoria fotbalului bulgar, și-a început cariera la ȚSKA Sofia, în 1985. El a cucerit Gheata de Aur chiar la primul său sezon ca jucător profesionist, cu 38 de goluri marcate în 30 de meciuri.

În 1990 a fost recrutat de FC Barcelona, cu care a câștigat de patru ori consecutiv campionatul Spaniei, între 1991 și 1994, precum și Cupa Campionilor Europeni.

La Cupa Mondială din 1994, Stoicikov a fost cel mai bun marcator al competiției, cu șase goluri, după ce a condus naționala bulgară până în semifinale.

Share:

Leave a reply