Sign in / Join

Steaua şi ASA, două entităţi în dezordine

627
0
Share:
asa

Steaua – ASA se joacă miercuri, de la 21:30 (Credit foto: travelsport.ro)

Supercupa le ia pe nepregătite pe cele două rivale, Steaua fcsb şi Asociaţia Sportivă Ardealul Tg. Mureş.

Campioana tocmai şi-a pierdut liderul, pe Cristi Tănase, şi nu a adus un jucător de anvergură. E, ca de obicei, cu un pas în urmă.

În poartă, a pierdut goalkeeperul numărul 1, pe Arlauskis, şi, bineînţeles, nu a transferat nimic în loc, deşi despre despărţirea de lituanian se ştia demult. Să încerci pătrunderea în grueple Ligii cu un portar de 19 ani necopt la minte şi cu un singur goalkeeper cu experienţă în lot e sinucidere curată!

La mijloc, tot nimic în locul lui Sâmărtean, după un demers neserios pentru Florin Cernat, unul dintre puţinii decari autentici din fotbalul nostru. Deviza lui Becali: “Las-o, mă, că merge-aşa”. Până la Ludogoreţ!

Şi postul de atacant central rămâne unul nesigur, chiar dacă a fost transferat Tudorie, dar acesta nu este încă un vârf puternic, cu care să te baţi pentru grupele Ligii Campionilor. Iar lui Ţucudean îi trebuie un refresh serios pentru a putea deveni un atacant care să dea goluri.

De partea cealaltă, vicecampioana are problemele ei. Şi-a pierdut liderul şi fotbalistul care crea superioritate prin execuţiile sale, şi mă refer la Zicu. Apoi, Dan Petrescu e luat la mişto de N’Doye, un om de bază în campionatul trecut, care nu a apărut încă pe la antrenamente.

Un handicap important pentru ASA îl reprezintă neomogenizarea lotului, pentru că au fost aduşi nu mai puţin de 12 jucători în această vară, adică o echipă întreagă plus o rezervă. Ca să formezi un 11 competitiv, ai nevoie de o perioadă bună de timp, nu de o lună, că doar Bursucul nu e un fel de Harry Potter.

Supercupa nu va fi relevantă pentru campionatul ce debutează pe 10 iulie, ambele echipe având încă multe de pus la punct. Problema e că, în foarte scurt timp, vin meciurile din cupele europene şi e aproape imposibil ca, în câteva zile, să putem spune că Steaua fcsb şi Asociaţia Sportivă Ardealul sunt gata sută la sută pentru aceste confruntări. Şi ar fi păcat pentru fotbalul greu încercat de la noi să piardă două calificări importante.

 

Florin Caramavrov

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER