Steaua începe drumul spre finala Ligii Europa cu un 0-2 la Osmanlispor

888
0
Share:

Înaintea debutului în Grupa L a Ligii Europa, Adrian Bumbescu anticipa că formația lui Laurențiu Reghecampf poate ataca chiar finala din vara viitoare, dacă nu măcar semifinalele competiției!

57db119595f9cfcb2066045c

După primul meci (0-2 cu Osmanlispor), planurile steliștilor au suferit o mică modificare, dar despre asta nu se mai vorbește acum. Echipa din Ankara a obținut o victorie meritată, grație golurilor înscrise de Cheikh Diabate în minutul 64, din penalty, și Aminu Umar (min. 74).

Steaua a reușit o primă repriză destul de bună, însă evoluția din actul secund a fost modestă, în condițiile eliminării lui Enache, din minutul 45, după un gest stupid.

Steaua a început curajos și a trecut aproape de gol chiar în primul minut, la lovitura de cap a lui Tamaș. Apoi, Osmanlispor a atacat susținut mai bine de 10 minute, permițându-i lui Niță o intervenție bună în minutul 13. Vicecampioana României a echilibrat disputa, cu Adi Popa și Golubovic amenințând careul otoman. A fost doar o alarmă falsă, căci Steaua a rămas în zece oameni în al doilea minut din prelungirile primei reprize: Enache a luat al doilea cartonaș galben după ce a lovit cu capul un adversar și asta într-o fază în care echipa bucureșteană se pregătea să execute o lovitură liberă din preajma careului gazdelor!

La un sfert de oră de la debutul părții secunde, Tamaș, până atunci printre cei mai buni oameni ai echipei sale, l-a faultat în careu pe Ndiaye, iar Diabate a transformat cu siguranță lovitura de la 11 metri. Osmanlispor a rămas la conducerea jocului și și-a mărit avantajul în minutul 74, când Umar a reluat de la marginea careului mic centrarea lui Thiago Pinto, unul dintre ei mai în formă jucători ai partidei.

  • Fostul stelist Raul Rusescu, intrat în minutul 78 la echipa turcă, a bătut bine o lovitură liberă, respinsă cu greu de Niță (min. 87). Osmanlispor a controlat finalul întâlnirii în fața unui adversar resemnat.

În următoarea partidă din Europa League, Steaua va întâlni acasă echipa spaniolă Villarreal, pe 29 septembrie.

Tagszoom
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER