Steaua ’86-Steaua ’06, pe 7 mai, pentru Neșu

1144
0
Share:

Două generații diferite, dar cu un numitor comun: ambele au făcut performanță în fotbal. Iar suporterii Stelei vor să cinstească așa cum se cuvine aniversarea de luna viitoare.

ogararu-nesu.tewuhix6dc

Pe 7 mai, când se împlinesc 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni, arena din Ghencea ar putea găzdui o partidă de neuitat. Fanii de la Peluza Sud au venit cu o inițiativă lăudabilă: vor să organizeze un meci între cele două generații (Steaua 1986 și Steaua 2006), iar încasările din bilete, sponsorizările primite și drepturile tv să fie donate fostului internațional Mihai Neșu.

Cum nu se putea în altă parte, suporterii vor ca această partidă să fie găzduită de stadionul din Ghencea, casa clubului Steaua. Neșu a fost titular în echipa care acum 10 ani atingea fazele semifinalelor Cupei UEFA și rata în ultimele minute ale meciului cu Middlesbrough calificarea în ultimul act. Un accident nefericit petrecut la Utrecht (2011), în timpul unei ședințe de antrenament, l-a lăsat paralizat complet pe Mihai Neșu. Imobilizat într-un scaun cu rotile, cel poreclit „Bichonul” pe vremea când juca fotbal trece printr-o perioadă dificilă, după cum susțin apropiații săi. Cu toate că a urmat un program strict de recuperare, inclusiv la o clinică de specialitate din SUA, fostul fundaș stânga nu și-a revenit, progresele înregistrate fiind nesemnificative.

Nu este pentru prima dată când „ultrașii” Stelei au această idee, însă până acum s-au lovit de refuzul Armatei. Rămâne de văzut dacă MApN va da curs solicitării ca meciul generațiilor ’86 vs. ’06 să se joace în Ghencea.

Share:

Leave a reply