Sign in / Join

„Stade de France” este vulnerabil. Franța-România, în pericol!

Share:

Incidente grave petrecute pe „Stade de France” la meciul PSG – Olympique Marseille, finala Cupei Franței. Suporterii au aruncat cu artificii atât în afară, cât şi în interiorul arenei, prezența acestor materiale pirotehnice demonstrând vulnerabilitatea sistemului de securitate de la acest stadion.

Stade_de_France

Turneul final al Campionatului European începe pe 10 iunie și debutează cu partida Franţa-România, găzduit chiar de arena din Saint-Denis.

Finala PSG – Olympique Marseille a fost ultimul test al autorităţilor franceze înaintea începerii Euro 2016. Potrivit presei franceze, sistemul de securitate nu a fost la înălţime, iar autorităţile au declarat că fanii prezenţi la meci au aprins artificii în interiorul „Stade de France”, cu toate că la porţile stadionului au fost supuşi unui control corporal strict. Mai mult, suporterii au aruncat cu obiecte interzise în teren şi au existat zone unde s-a creat aglomeraţie.

„Sistemul de securitate a cedat puţin. Au fost puncte slabe şi acest lucru este de neacceptat. Trebuie să corectăm ceea ce nu a mers. Când sistemul a fost sub presiune, a cedat în mai multe puncte”, a declarat prefectul regiunii Seine-Saint-Denis, Phillippe Galli. În urma celor întâmplate sâmbătă, autorităţile locale, membrii Federaţiei Franceze de Fotbal şi oficiali ai UEFA se vor întâlni pentru a rezolva problemele apărute la finala Cupei Franţei.

  • 2,5 milioane de spectatori sunt aşteptaţi să asiste la cele 51 de meciuri de la turneul final al Campionatului European, competiţie care se va disputa pe 10 stadioane.

Franţa este în stare de alertă după atacurile teroriste care au avut loc pe 13 noiembrie la Paris, iar guvernul a anunţat că a oferit puteri nelimitate poliţiei şi forţelor de securitate.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER