Sign in / Join

Sportivii medaliaţi la JO de la Rio, decoraţi de preşedintele Iohannis

465
0
Share:

Sportivii români, medaliați la JO şi Paralimpice de la Rio, au fost decoraţi, marți, de preşedintele României, Klaus Iohannis, într-o ceremonie desfășurată la Palatul Cotroceni. A fost o zi importantă pentru medaliatele cu aur de la JO, componentele echipei de spadă: Ana Maria Popescu, Loredana Dinu, Simona Gherman şi Simona Pop, cărora li s-a înmânat Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa I. La finalul ceremoniei, Loredana Dinu, componenta lotului de spadă feminin, a acordat pentru Pro Sport un interviu în care a oferit primele reacţii de după decorare, a retrăit câteva momente de la Rio, dar a explicat şi ce urmează pentru echipa de aur a României. “Sunt foarte onorată să primesc această distincţie din partea Domniei Sale, preşedintele României, şi m-am bucurat foarte mult că am revăzut colegii medaliaţi, cu această ocazie”, a declarat ea.

Horia Tecău, medaliat cu argint la Rio, a oferit primele declaraţii, a vorbit despre un meci în viitor cu preşedintele Iohannis, i-a transmis un mesaj colegei sale din tenis, Simona Halep, şi a confirmat că va face pereche, în continuare, cu Florin Mergea, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

“În primul rând, sunt onorat să fiu la Palatul Cotroceni. Domnul preşedinte ştiu că e un mare fan al sportului şi al tenisului. Apreciez foarte mult această invitaţie şi decoraţie. Mă motivează şi mai mult să reprezint România şi în viitor”. Florin Mergea, partenerul din proba de dublu masculin a lui Tecău, nu a fost prezent la ceremonia de decorare a medaliaţilor olimpici, dar Horia Tecău a declarat că se va asigura că acesta va primi medalia.

La aceeași ceremonie, înainte ca medaliaţii să fie felicitaţi de preşedintele Klaus Iohannis, canotoarei Adelina Cojocariu i s-a făcut rău şi a leşinat!  Colegele sale din barca de 8 plus 1, bronz în Brazilia, au  scos-o afară din sală, iar sportiva şi-a revenit după câteva minute. “Sunt bine acum. Mi-a fost puţin rău, m-a luat cu ameţeală în timpul ceremoniei, dar mi-am revenit şi acum sunt OK. Nu ştiu dacă emoţiile au fost prea mari, chiar dacă am fost în faţa preşedintelui, important e că sunt OK acum. Domnul preşedinte mi-a spus ulterior să am grijă ce mănânc ca să nu îmi mai fie rău. Probabil voi face nişte analize. Pentru că nu e chiar normal să mi se facă rău, dar eu zic că sunt sănătoasă şi nu am nimic. Oricum, pregătirile le reluăm în luna noiembrie”, a declarat sportiva la finalul ceremoniei.

Judoka Alex Bologa a fost singurul român medaliat la Jocurile Paralimpice de la Rio. El a câștigat medalia de bronz la categoria 60 de kg. La finalul ceremoniei, acesta a declarat: “Vă mulţumesc frumos pentru această decoraţie! Îmi face o deosebită plăcere să aici alături de dumneavoastră şi să reprezint întreaga echipă paralimpică din România.Noi am plecat la Paralimpice cu speranţa să obţinem rezultate cât mai bune. Suntem mândri că am participat la o competiţie de asemenea importanţă mondială şi cred că în scurt timp paralimpicii români se vor afirma. Cu mult mai multă dăruire. Vă mulţumesc frumos!”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER