Sign in / Join

Speranțele noastre stau în Mergea și Tecău. La o victorie de prima medalie românească!

467
0
Share:

Florin Mergea şi Horia Tecău au învins perechea formată din brazilienii Marcelo Melo şi Bruno Soares (6-4, 5-7, 6-2) şi s-au calificat în semifinalele turneului de dublu de la Jocurile Olimpice.

mergea_tecau

Ei sunt primii jucători din istoria tenisului românesc care se califică în semifinalele unui turneu olimpic.

Mergea și Tecău, favoriți numărul 5, s-au impus după o oră și 50 de minute în fața unui dublu mult mai bine cotat (cap de serie numărul 3).

Meciul a fost unul foarte echilibrat, chiar și în setul decisiv, deși a fost adjudecat cu 6-2 de tricolori. În primul set, Mergea și Tecău au reușit break-ul devreme și apoi și-au conservat avantajul, câștigând cu 6-4. În setul al doilea, cele două perechi au mers cap la cap până la 5-5, când brazilienii și-au făcut serviciul și au avut 6-5, iar ai noștri nu au rezistat presiunii pe serviciul lui Mergea. Brazilienii au început cu dreptul setul decisiv, câștigând primul game, însă românii au luat apoi jocul pe cont propriu și au bifat cinci game-uri la rând (5-1). Melo și Soares au redus din handicap (5-2) și au salvat apoi trei mingi de meci, dar nu au mai reușit acest lucru și cu a patra, transformată de Tecău.

Românii au avut 7 ași în acest meci, față de 6 ai brazilienilor, 17 mingi direct câștigătoare (13 pentru învinși).

La meci au asistat, printre alții, fostul tenisman brazilian Gustavo Kuerten, triplu câștigător la Roland Garros, dar și întreaga echipă de tenis a României (Monica Niculescu, Irina Begu, Andreea Mitu, Raluca Olaru), precum și gimnasta Cătălina Ponor, calificată în finala de la bârnă.

  • În semifinale, Mergea și Tecău vor juca împotriva americanilor Steve Johnson/ Jack Sock, victorioși cu 6-4, 6-2 în fața spaniolilor Roberto Bautista Agut/ David Ferrer. Semifinala va avea loc miercuri, vineri fiind programate finala și meciul pentru medalia de bronz. Jack Sock ocupă locul 24 în ierarhia mondială de dublu, iar Steve Johnson se află pe 43.

Tot miercuri vor intra în concurs și echipele de dublu mixt. Primul tur: Irina Begu/ Horia Tecău – Agnieszka Radwanska/ Lukasz Kubot (Polonia) și Monica Niculescu/ Florin Mergea – Carla Suarez Navarro/ David Ferrer (Spania).

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER