Spaniolii anunță plecarea lui Horațiu Moldovan de la Atletico Madrid! Cine vine în locul său: „O decizie logică”

Horațiu Moldovan (26 e ani) a ajuns la începutul anului 2024 la Atletico Madrid, însă portarul român nu a apucat să debuteze pentru gruparea de pe Wanda Metropolitano.

Atletico Madrid aduce un portar rus în locul lui Horațiu Moldovan

Acest statut l-a nemulțumit pe Moldovan, care a anunțat că se gândește serios să schimbe echipa, asta deoarece își dorește să joace mai mult. Spaniolii dau ca sigură despărțirea dintre portarul român și Atletico Madrid și îi dau dreptate fostului goalkeeper de la Rapid, care nu i-a putut lua fața lui Jan Oblak.

Atletico Madrid are planul făcut și vrea să-l transfere pe rusul Ilya Pomazun, care aparține în prezent de CSKA Moscova. Acesta va avea însă soarta lui Horațiu Moldovan, asta deoarece tot Jan Oblak ar urma să fie titularul de drept.

Poarta lui Atlético de Madrid urmează să înregistreze anumite mișcări, fie din cauza unei plecări neașteptate a lui Oblak, fie din cauza plecării iminente a lui Moldovan. O decizie complet logică pentru Moldovan, care nu a jucat încă niciun minut aici.

Jan Oblak este titularul de drept, iar niciunul dintre foștii portari care au împărțit vestiarul cu slovenul nu a reușit să-i ia locul. Prin urmare, se pare că viitorul portarului de 26 de ani este departe de Metropolitano, și cu atât mai mult după ce a văzut că participarea sa la Euro a fost afectată.

Totuși, se pare că mai există un portar care intră și el în cursa pentru a fi noul înlocuitor al lui Jan Oblak. Ilya Pomazun, un jucător rus în vârstă de 27 de ani, care aparține în prezent de CSKA Moscova. Continuitatea lui în echipa rusă unde a copilărit este foarte complicată, abia a jucat 10 meciuri, iar din sezonul 20/21 este împrumutat constant.

Oricum ar fi, portarul ales de club pentru a fi înlocuitorul lui Oblak va avea un rol complicat. De când Oblak a câștigat statutul de titular, nu a existat niciun portar care să-l fi scos pe Jan din poartă. Unii au avut minute în Copa del Rey, dar performanțele slabe ale clubului din ultimii ani l-au forțat pe Simeone să folosească cel mai bun jucător al său„, au notat spaniolii.

Horațiu Moldovan poate ajunge la Celtic

Scoțienii scriu că Horațiu Moldovan ar putea reprezenta o variantă pentru Celtic, care se află în căutarea unui portar în această vară. Titularul din ultimii ani, Joe Hart, și-a anunțat retragerea, astfel că oficialii clubului sunt obligați să îi caute un înlocuitor în cel mai scurt timp posibil.

Jurnaliștii de la DailyRecord l-au propus pe Horațiu Moldovan la Celtic, după ce au auzit declarațiile portarului că este nemulțumit cu statutul de la Atletico Madrid. În acest moment, pe lista clubului scoțian se află Martin Dubravka (Newcastle) și Peter Vindahl Jensen (Sparta Praga).

„Nu-s genul căruia îi place să facă excursii, așa pe românește. Nu știu dacă vara asta, pentru că depinde de ce fac la EURO, depinde de ce oportunități apar, dar clar vreau să merg undeva să joc. Fie vara asta, fie în iarnă vreau să plec de la Atletico Madrid”, a spus Horațiu Moldovan la podcastul ”Tare de Tot”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare