Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinale la Dubai, după un duel fabulos. „Remontada” spectaculoasă în fața campioanei de la Wimbledon

Sorana Cîrstea a reușit un meci magnific în sferturile turneului de la Dubai. Jucătoarea din România s-a impus senzațional în duelul cu cehoaica Marketa Vondrousova, după ce a pierdut primul set, a fost condusă cu 1-5 în al doilea și a și salvat șase mingi de meci. Confruntarea a durat două ore și 45 de minute de joc.

Sorana Cîrstea, victorie superbă în duelul cu Marketa Vondrousova

Sorana Cîrstea a reușit unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din carieră în „sferturile de finală” de la Dubai, unde a înfruntat-o pe Marketa Vondrousova, o jucătoare aflată pe locul 8 WTA. Duelul s-a terminat după două ore și 45 de minute, după trei seturi nerecomandate cardiacilor: scor 2-6, 7-6 (1), 6-1.

Primul set a fost un coșmar pentru jucătoarea din România, mutată de puțin timp în Dubai, iar campioana de la Wimbledon s-a impus fără emoții cu 6-2. Și setul doi a început tot cu Marketa Vondrousova în control și după cum mergeau lucrurile părea că va câștiga fără nicio problemă, mai ales că a condus cu 5-1. A fost momentul în care pe teren a părut că a apărut o altă Sorana Cîrstea.

Jucătoarea de pe locul 22 WTA a riscat totul pe „cartea atacului” și a salvat miraculos cinci mingi de meci. Iar tabela a arătat 5-5. La acest scor, Sorana și-a pierdut serviciu, iar Vondrousa a servit ca să câștige duelul și a avut din nou minge de meci. Sorana a revenit și a egalat reușind să trimită duelul în tie-break, unde s-a impus cu 7-1.

Setul decisiv a fost început de Sorana cu un break, iar ușor-ușor, Vondrousova a început să cedeze și nu a mai avut replică. Jucătoarea din România a câștigat „decisivul” cu 6-2.

Câți bani a câștigat Sorana Cîrstea și cu cine va juca în semifinale la Dubai

Sorana Cîrstea și-a asigurat în urma acestui succes un cec de 158.944 dolari și 390 de puncte WTA. În clasamentul WTA live are 2.223 de puncte și se află pe poziția cu numărul 21.

Dacă ajunge în finala competiției, Cîrstea ajunge la 2.483 de puncte și va urca pe 15 WTA, iar o victorie în finală ar ajuta-o să ajungă pe poziția cu numărul 14 în topul mondial profesionist.

Semifinalele WTA Dubai

Swiatek/Zheng – Gauff/Kastkina
Sorana Cîrstea – Jasmine Paolini

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare