Sign in / Join

Soluția găsită de Daum pentru echipa națională

Share:

Christoph Daum a anunțat că naturalizarea unor jucători străini care să evolueze pentru echipa națională a României este o posibilitate pe care o va lua în considerare.

daum_foto_tonline

„Multe națiuni naturalizează jucători. Îl vedem la Germania pe Boateng, care nu arată ca un neamț obișnuit, la fel avem jucători polonezi. Sunt multe țări care apelează la jucători care au legături strânse cu acea țară. Naturalizarea unor jucători este una dintre posibilitățile pe care le voi lua în considerare. Nu pot să dau nume, dar cu ajutorul echipei de scouting îi vom descoperi pe cei care pot aduce un avantaj echipei naționale și pot ajuta prin performanțele lor”, a spus tehnicianul german.

Cere disciplină tactică și spirit de echipă

Întrebat care sunt primele lucruri pe care vrea să le schimbe la echipa națională, Daum a răspuns: „Nu are legătură doar cu naționala României, dar în principal doresc să aduc fitness, disciplină tactică și în al treilea rând un spirit de echipă de nezdruncinat. Acestea sunt elementele pe care le consider de bază. Vrem întotdeauna să controlăm jocul, iar pentru asta trebuie să avem inițiativă, iar dacă pierdem mingea trebuie să o recâștigăm prin contribuția tuturor. Nimeni nu e dezlegat de obligațiile ofensive, iar fiecare este implicat în recuperarea balonului. Avem nevoie de jucători puternici din punct de vedere fizic, dar și mental, care să dea totul pentru fotbalul românesc cu spirit de echipă de nezdruncinat din prima până în ultima secundă. Am să cer mult de la toți, dar în primul rând am să fiu cel mai exigent cu mine însumi. Contează doar rezultatul și succesul fotbalului din România. Îmi voi dedica zi de zi munca în scopul succesului”.

Nu are un sistem tactic preferat

Christoph Daum nu a dorit să dezvăluie sistemul de joc pe care îl va impune la prima reprezentativă, precizând că e important ca echipa să evolueze flexibil: „Trebuie să jucăm flexibil. Nu pot să spun că voi juca 4-4-2 sau 4-3-2-1. Am experiență în ultimii ani cu 4-3-2-1, dar există interpretări diverse pe care le voi elabora cu jucătorii. Suntem sub presiunea timpului și încercăm să ne facem treaba cât mai bine în aceste condiții. O să încerc să îi cunosc cât mai bine pe jucători. Sunt multe lucuri care sunt în favoarea acestei provocări, așa cum o văd eu. Succesele se măsoară prin rezultate, iar prin rezultate vom fi judecați”.

„România nu a avut noroc la Euro 2016”

Antrenorul german este de părere că României i-a lipsit „norocul” și unele „decizii ale arbitrilor” pentru a trece de faza grupelor la Euro 2016: „Jucătorii au dreptul să afle de la mine în primul rând ce părere am despre evoluția lor la Euro și nu dintr-o conferință de presă. Dar pot să spun în general că României i-a lipsit la Euro norocul și unele decizii ale arbitrilor cu care românii au trebuit să se descurce până la urmă. Putem spune toți după meciurile văzute că jucătorii pot juca mai bine. Și acest joc mai bun vrem să-l dezvoltăm împreună. De aceea vreau să îi mulțumesc predecesorului meu pentru munca depusă. Anghel Iordănescu este unul dintre cei mai mari antrenori români, care a fost la națională și în anii ’90, în perioada Generației de Aur”.

Două treimi din an va sta la București, restul în Germania

Daum va încerca să învețe limba română și va locui la București aproximativ două treimi dintr-un an. „Chiar dacă nu am fost întrebat, vreau să spun că antrenorul care a făcut Grecia campioană europeană nu a vorbit un cuvânt în greacă, chiar dacă vorbim despre un popor mândru, cu tradiții. O să am nevoie de timp pentru a vorbi românește. Dacă acesta este obiceiul aici să vorbesc românește, voi învăța foarte repede limba română. În majoritatea timpului voi fi în România. Practic două treimi dintr-un an voi locui aici, dar și când nu voi fi aici voi fi activ pentru echipa națională în străinătate. Toată energia mea va fi dedicată României, familia mea va fi pe planul doi. Fotbalul este viața mea, e parte din mine, nu e doar o slujbă”, a subliniat noul selecționer.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER